Sporcu Karakteri Bücür Olanlar

“Türk futbolunun yüz karası diye üç, beş isim sayın,” deseniz, yapılacak listenin en başına adı yazılacak olan kısa boylu asabi şahsiyet; ne yazık ki sporculuğunu, yeteneklerini, en beteri de üstündeki formanın kıymetini lekelemeye ısrarla devam ediyor.

Mustafa Sadık İNCEDEMİR sadiki@internethaber.com

“Türk futbolunun yüz karası diye üç, beş isim sayın,” deseniz, yapılacak listenin en başına adı yazılacak olan kısa boylu asabi şahsiyet; ne yazık ki sporculuğunu, yeteneklerini, en beteri de üstündeki formanın kıymetini lekelemeye ısrarla devam ediyor.

Ve ne yazık ki o formaya gönül vermiş gerçek sporseverlerin bile ciddi anlamda rahatsız olduğu bu kısa boylu asabi şahsiyet; her maçında edepsiz davranışlara edepsizce devam etmeye devam ediyor.

O ediyor ama ona “dur bakalım” diyecek ahlaklı spor adamları da hala aranıyor, bulunamıyor.  

Nereye, niye saklanırlar bilinmez…

Ne yazık değil mi?

Ülkemiz için, spor için, futbol için ne yazık değil mi?

O yüzden siz istediğiniz kadar futbolda başarı için ter dökün, siz istediğiniz kadar emeğinizin çalındığını ve dünya futbolunda neden gerilere düşüyoruz diye düşünün durun.

Asla bulamazsınız.

Çünkü önce futbolumuzun içindeki sporcu karakteri bücür olanların acilen temizlenmesi gerek.

Sporun ahlaklı yapılmasına inanan ve öyle yapan tüm sporcuların emeklerinin karşılığını her anlamda düzgün almaları, en azından hak ettikleri saygıyı görebilmeleri için bazı sporcuların en kısa zamanda evlerine gönderilmesi şarttır.

Öyle ki evlerinde kim kimi evinden aldıracak oyununu (!) hayallerinde oynayarak, elde ettiklerini sandıkları adamlıkları (!) ile baş başa kalsınlar.

Giydikleri formanın yarattığı arkasındaki güçle delikanlılık yapmayı marifet sayan ama aslında o gücü bile lekeleyenler bilmeliler ki normalde oynadıkları iki maçın birinde oyundan atılmıyorlarsa; işte o arkalarındaki saygın güçtür onu ve onun gibileri hala sahada tutan.

O yüzden belli ki futbolumuzun temizliği önce güzide spor kulüplerimizin saygın yöneticilerine düşmektedir.  

En başta yapacakları ise sporcularının; önce takımlarına, sonra rakip oyuncalara ve özellikle de rakip takım yöneticilerine maksimum saygı göstermelerini sağlamaktır. Ve tabii ki bunu yapmayı beceremeyenleri de acilen evlerine göndermeleri…

Tıpkı bir zamanlar malum derbi mücadelesinde gol attıktan sonra elini şortuna soktu diye (ki daha sonra bu hareketin benzerlerini yapanlar ve hiçbir yaptırım ile cezalandırılmayanlar çok oldu ) belki de en formda olduğu dönemde; kulüple ilişkisini kesecek kadar ahlaklı bir anlayışa imza atan saygıdeğer BEŞİKTAŞ yöneticileri gibi…

Anlayanlara…

Diğer yazı ve şiirlerimi takip etmek isteyenler için Facebook sayfam;

Eklemek isteyenler için Twitter adresim;

Instagram adresim;

BİR AVUÇ SEVDA ADLI KİTABIMIN TRT TANITIMI

SESLENDİRDİĞİM BİR KAÇ ŞİİRİMİ DİNLEMEK İSTEYENLER İÇİN