Sıra Fenerbahçe'de

Türk futbolu adına herkes üzgün… Ama yalnızca futbol adına değil, daha çok insanlık adına üzülmeliyiz.Ülkemizin ve insanlarımızın gittikçe daha fazla kötüye doğru gittiğini gördükçe benim üzüntüm de fazlalaşıyor. Çünkü nereye baksanız; orada bir abukluk m

Mustafa Sadık İNCEDEMİR sadiki@internethaber.com

Türk futbolu adına herkes üzgün…

Ama yalnızca futbol adına değil, daha çok insanlık adına üzülmeliyiz.

Ülkemizin ve insanlarımızın gittikçe daha fazla kötüye doğru gittiğini gördükçe benim üzüntüm de fazlalaşıyor.

Çünkü nereye baksanız; orada bir abukluk mutlaka sizi bekliyor.

“Yazık,” dediğimiz her şey ne yazık ki yaşamımızın içinde bolca yer alıyor. Ve malumunuz kirliliğin spora bulaşmasının örneklerini de artık sıklıkla yaşıyoruz. Ama onun da ötesinde artık kirliliği aşan ve tehlikeli bir boyuta ulaşmış olan bir zihniyetin spora, futbola bulaştığını da görüyoruz.

Bilinmeli ki fanatik ölçüsünü aşmış bir taraftarlık; taraftarlık olmadığı gibi insanlık değerlerine de uzaktır.

Zaten doğru da değildir.

Bu anlayışın, bu akıl tutulmasının insanlığı sakatladığını görmemek; yüreğinde vicdan olan insanlar için hiç mümkün değil.

Bu ülkenin güzide kulüplerinden birisi olan ve milyonlarca taraftarı olan Fenerbahçe’mizin içinde sporcuları varken kurşunlanması çok önemli bir sorundur. Ve bu sorun; sadece Fenerbahçeli sporcuları öldürmeye ya da korkutmaya teşebbüs gibi kısır bir düşüncenin içine sıkıştırılarak değerlendirilmemeli diye düşünüyorum.

O otobüse silahlı saldırı; Fenerbahçe gibi büyük bir camiaya bilerek ve isteyerek yapılmış bir saldırıdır. Öyle ya da böyle karşı bir tepkinin geri geleceğini hesaplayan çirkin bir saldırıdır.

Ve bu saldırı sadece Türk futbolunda değil, ülkemizde tehlikeli ve farklı bir sürecin başlamasına neden olmuştur.

Ki bunun ilk belirtileri de Fenerbahçeli sporcular İstanbul’a ulaştıklarında taraftarlarca atılan bazı sloganlarla saldırganların amaçlarına bir şekilde yaklaştığını gösterdi.

O yüzden bu saldırıyı sadece fanatiklik boyutunu çokça aşmış birkaç kendini bilmez insan müsveddesinin cinayete teşebbüsü olarak görmek ve öyle değerlendirmek yanlış olmasa bile eksik olacaktır.

Ülkemizin siyasi yapısının veya çevremizdeki gergin ortamın bile bundan etkilenebileceğini ya da tam tersi etkilenmemesini de atlamadan farklı bakış açıları ile saldırıyı değerlendirmeye almak gerek diye düşünüyorum.

İnanın ki bu değerlendirme; yapılan saldırıyı basit bir taraftar saldırısına indirgemekten daha mantıklıdır.

Ancak şimdi tüm spor adamlarının ve tabii ki taraftarların sağduyu ile hareket etmeleri, özellikle de Fenerbahçe camiasının bu çirkin tuzağa düşmemesi ve adli yargılamayı destekleyerek; olayın büyümesine, hatta özellikle gündemde kalmasına engel olmaları gerekmektedir.

Spora barış hemen gelmese bile ancak o zaman ülkemizde yaşananlardan dolayı içimize düşen şüphe ve rahatsız edici gerginlik azalacaktır.

Ancak o zaman sporcular korkuyu değil, yarışmanın heyecanını ve keyfini yaşayacak ve biz taraftarlara yaşatacaklardır.

O yüzden sıra Fenerbahçe’de, Fenerbahçe sağduyusunda

Diğer yazı ve şiirlerimi takip etmek isteyenler için Facebook sayfam;

Eklemek isteyenler için Twitter adresim;

Instagram adresim;

BİR AVUÇ SEVDA ADLI KİTABIMIN TRT TANITIMI

SESLENDİRDİĞİM BİR KAÇ ŞİİRİMİ DİNLEMEK İSTEYENLER İÇİN