Şimdi de Bodrum yanıyor! Alevler 5 yıldızlı lüks otele sıçradı oteller boşaltılıyor

MUĞLA'da Marmaris'teki yangının ardından Bodrum'da da yangın çıktı. Bölgeden korkunç görüntüler gelirken, yangın daha önceki yangında yanan bir alana yapılan 5 yıldızlı lüks otele sıçradı. Otel boşaltılıyor...

Muğla'da Bodrum ilçesi sınırlarına yakın Milas'ın Meşelik Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Yangın yerine yapılan otel yanıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Güvercinlik'te bir otelin tahliye edildiğini söyledi. Pakdemirli'nin bahsettiği otel, daha önceki bir yangınla kül olan orman arazisine yapılan ünlü 5 yıldızlı Titanik Otel'i olduğu öğrenildi. Otelin bahçesine ulaşan yangınlar ardından da iç bölümüne de geçti. Şu anda otelde bulunan tatilciler sahil kısmından alınarak güvenli bölgeye alınıyor.

Bodrum'daki yangında bahçesine alevler girdiği için boşaltılan Titanik otel, geçmişte orman yangını sonrası oluşan alana yapılmıştı.

Jandarma ekipleri, sahildeki tatilcileri tedbir amacıyla bölgeden uzaklaştırdı. Bazı tekne sahipleri, karadan ulaşımın zor olduğu bölgedeki otellerde kalan turistlerin tahliyesi için destek verdi. Titanic Bodrum Otel'de konaklayanlar, otelin kara yolunun etrafı yanması nedeniyle Güvercinlikli balıkçılar tarafından tahliye ediliyor.

Yangın oldukça büyük

AA muhabiri Ali Ballı, Bodrum'daki yangına ilişkin son gelişmeleri aktardı... "Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Oteller bölgesi burası, otel çalışanlarının da otelden çıktığını ve güvenli alanlara geçtiğini gördük. Yangın oldukça büyük."

"Milas-Bodrum sınırında bir yer. Güvercinlik Mahallesi'nde bulunuyor, burada çok büyük 5 yıldızlı oteller var. Oteller bölgesi olduğu için oldukça öneme sahip bir yer. Çok sayıda aracın bölgeye gittiğini görüyorum."

Yangının boyutu büyük gibi gözüküyor

'Şu anda havadan müdahale göremiyorum, yangın yeni başladı. Çok sayıda ekip bölgeye ulaştı, hava araçları da bölgeye sevk edildi. Oteller bölgesi yakın bir alanda ancak yangın geniş bir alana yayılmış durumda. Yangının boyutu büyük gibi gözüküyor."

Diğer Videolar