Seni unutmayacağız komutanım...

Bu yazıyı okurken, gecikmiş bir yazı olduğunu düşenebilirsiniz. Ancak bilerek bu zamana sakladım...

Coşkun Karaca coskunk@internethaber.com

Bu yazıyı okurken, gecikmiş bir yazı olduğunu düşenebilirsiniz. Ancak bilerek bu zamana sakladım. Çünkü bazı iyilikler vardır ki, hafızaların arka odalarına hiçbir zaman atılmamalıdır. Bu sebeple Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'le ilgili yazımı şimdi yazıyorum.

Bilmeyen yoktur ancak yinede kendisini çok kısa tanıtayım. 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girmeye çalışan darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi, Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'dan aldığı emir üzerine alnından vurarak öldürmüştü. Darbeci komutanın yanındaki askerlerin açtığı ateş sonucunda ise Ömer Halisdemir şehit düşmüştü.

Darbe girişiminin önlenmesinde çok ama çok önemli bir yere sahiptir. Çünkü tüm uzmanlarca söylenilen şey aynı; eğer o gece Özel Kuvvetler Komutanlığı ele geçirilseydi, her şey çok daha kötü olabilirdi. Gelelim sadede: "Sanma ki, zaman içerisinde unutulacaksın. Unutmayacak, unutturmayacağız seni komutanım..."

***

Demokrasi ve Şehitler Mitingi

Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitinginde;

Muhalefet partileri, İktidar partisi ve Cumhurbaşkanı'nın birbirlerine karşı tutumu fevkalade güzeldi. Demek ki; İktidar üstüne düşeni yaparsa, muhalefet üstüne düşeni yaparsa, sorunlar gerçekten çözülebilir düzeye çekilebiliyormuş. Hep beraber gördük.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Yıldırım'ın, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın ve MHP lideri Bahçeli'nin konuşmaları son derece güzeldi. Olması gerektiği gibi, konuşmalarda, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ve onun doğrularına değinilmesi, konuşmaların niteliği açısından önemliydi.

***

Numan Kurtulmuş...

Geçenlerde Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş şöyle bir açıklama yaptı:

"Türkiye'deki kamu yönetiminin işleyişinin demokratikleşmesi, sivilleşmesi için gerekli adımlar atılacak. Kamu diplomasisi vatandaşlara açık hale getirilecek. Ehliyet, liyakat ve millete sadakat esas olacak" dedi. Güzel sözler bunlar. Umut ediyorum ki, daha iyi günler bizi bekliyor.

***

Bıktık senden Avrupa Birliği...

Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Türkiye'nin önümüzdeki 20 yıl içerisinde Avrupa Birliği'ne üyeliğinin çok zor olduğunu açıkladı. Yahu Allah aşkına, bizde sizin aşkınızla yanıp tutuşuyoruz sanki! Üyeliği falan bir kenara bırakında, siz gerçekten bizim yanımızda ve müttefikimiz misiniz? Yoksa zayıf düşmemizi bekleyen gözü aç düşmanlar mı? Bu sorunun cevabını insan gibi ve samimi şekilde cavaplayın önce.

Bir bellemişsiniz Avrupa Birliği diye. Hiçbir alanda bizimle yarışamayacak ülkeleri düşünmeden aldınız. Bize gelince şurası şöyle, burası böyle. Ayıptır. Çok emin değilim ama sanırım bir kamuoyu yoklaması yapsak, çoğunluk benim gibi düşünüyordur. Bıktık sizden...

Twitter: @cskn_krc