Saadet'ten yamalı bohça benzetmesi

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, hükümetin 2015 bütçesini eleştirdi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, "2015 bütçesi faiz, zam ve yeni vergiler üzerine oluşturulmuş yamalı bohça gibidir" dedi.

Kılıç, partisinin İzmir il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Ekonomik Yapısal Dönüşüm Paketi"nin ikincisini açıkladığını, bu açıklamaya göre "Türkiye ekonomisinin SOS verdiğini" öne sürdü.

Bütçenin açıklanan paketi teyit etmediğini savunan Kılıç, Başbakan Davutoğlu'nun "yurt içi tasarrufların artırılacağı", "israfın önleneceği" açıklamalarını "İyi de sormazlar mı, dün neden tasarruf etmedin, neden israfı önlemedin diye. Ekonomi Bakanlığı sadece 2014 yılında araç kiralama ve sürücü hizmeti karşılığı 1 milyon 408 bin lira harcadığını açıkladı. Bunun hesabını kim soracak, israf yapılmıştır. 'Şimdi bunu önlemek için tedbirler alıyoruz' deyip geçiştirecek miyiz" sözleriyle değerlendirdi.

Kılıç, şöyle konuştu:

"2015 bütçesi sayın Başbakanın açıklamalarıyla örtüşmüyor. Bu bütçeyle dönüşüm projelerini gerçekleştirmek mümkün görünmüyor. 2015 bütçesi, faiz, zam ve yeni vergiler üzerine oluşturulmuş yamalı bohça gibidir. 12 yılda 600 milyarın üzerinde faiz ödemesi. Bu faiz hangi kurum ve kuruluşlara, kişilere ödendi. 21 milyarlık açık yeni vergiler ve yeni zamlar anlamına gelmektedir. Bu anlayıştır ki 220 milyar dolarlık borcu 12 yılda 660 milyar dolarlara çıkarmıştır. Hükümeti yakından takip ediyor ve uyarıyoruz. Faiz politikasını, borçlanma politikasını terkedin. Öz kaynaklarımıza yönelelim. Bu ülke zengin bir ülkedir, unutulmamalıdır ki borç alan emir alır. Yeni vergi, zamlardan kaçınılmalıdır. İşçi, memur ve emeklinin durumları iyileştirilmelidir. Son olarak hak ve adalet çizgisinden asla sapmayınız."

GENEL SEÇİMLERDE İTTİFAK YAPILACAĞI İDDİALARI

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıç, genel seçimlerde başka siyasi partilerle ittifak yapacakları yönündeki iddialara, "Saadet Partisi olarak ittifak, koalisyon yaparız ama bir şartımız var. Biz milletin özü, aslıyız. Saadet Partisi çatısı altında ittifak yaparız. Şemsiyemiz açık. Kim gelmek isterse kapımız açık. Böyle bir girişim, hazırlık, böyle bir görüşme yok. İttifak yapmak isteyenler buyursunlar Saadet Partisi ile yol alsınlar. Şu anda yazılanlar, çizilenler yanlış" diye yanıt verdi.

Günün Önemli Haberleri