Ruhsatsızlık ohh ne rahat

Nasıl bir lükstür ki bu?İzin yok, ruhsat yok, yönetmelik yok, denetim yok.

Abdullah YILMAZ krmistanbul@gmail.com

RUHUMUZA VE ZİHNİMİZE GİDEN YOLA BİR RUHSAT ARTIK..

Ruhsatsızlık, kimliksizlik.

Gücü ve cesareti yetenin kendi kendine oluşturduğu başıboş bir dünya.

Deli dumrulun kurduğu köprü kadar yasal, cennete bilet satan, ortaçağ papazı kadar fani ve yalan bir dünya.

Korsanı, kaçağı bitmez mi bu ülkenin?

 Hadi bitmedi, azalsın bari.

Dünyada yüz karası sayılan şeyler; bir toplumun her anlamda yozlaşması, hak ve adaleti hiçe sayıp başkalarının hakkı üzerinden dükkan açması, hangi dinde, hangi kültürde, normalleştirilebilir.

Kimsenin kimseden, hatta devletten, kanundan, yasadan ne korkusu ne de kaygısı var. Aklına esen, fetvasını verip; yasal olmayan her şeye imzasını atıyor.

Başında eğitimci, sağlıkçı yazan insanların hukuksuz, yasadışı işlerle haşır neşir olmaları, toplumun etiğe, ahlaka verdiği değerin, eğitimli insanlara yansımasını gösteriyor bu durum.

Özellikle psikolojik danışmanlık,eğitim koçluğu, eğitim merkezi, enstitü ya da terapi merkezi,akademi

Adı altında açılan, eğitim ve sağlık alanında hizmet veren yerlerin aslında ruhsatsız oldukları ve kacak, izinsiz çalıştıklarını biliyor muydunuz?

Nasıl bir lükstür ki bu?

İzin yok, ruhsat yok, yönetmelik yok, denetim yok.

Emin olun bu kurumların kaçak çalışan maden ocaklarından hiçbir farkı yok.

Ocaklarda canları kaybediyoruz. Buralarda ise ruhları, zihinleri, çocukların geleceklerini kaybediyoruz. Çünkü bu merkezlerde çoğunlukla meslek elemanları çalışmıyor. Hasta bakıcının hastanede, hastaya iğne yapması kadar tehlikeli ve ahlaksızca durumlar yaşanıyor ve yaşatılıyor. Psikolog sandığımızın aslında sosyoloji mezunu, fizyoterapist sandığımızın beden eğitim öğretmeni, konuşma terapisti sandığımızın ilk okul öğretmeni olarak hizmet verebiliyor,

İnsan sağlığını hiçe saymak, boşluklardan yararlanarak ruhları ve zihinleri istismar etmek bu kadar kolay olmamalıdır.

Buradan milli eğitim ve sağlık bakanlığı yetkililerine sesleniyorum .ivedilikle bu tür kurumların ruhsat sürecine dahil edilerek toplumsal istismarların önüne geçilmesi gerekmektedir.