RENAULT CLIO GTLINE 1.2 Test Sürüşü

Renault Clio ülkemizde en çok satılan araçlar arasında. Yenilendikten sonra ancak kullanma fırsatı bulduğum Clio’nun Gt-Line versiyonu benimle

Nehir Yılmaz hnehiryilmaz@hotmail.com

Renault Clio ülkemizde en çok satılan araçlar arasında. Yenilendikten sonra ancak kullanma fırsatı bulduğum Clio’nun Gt-Line versiyonu benimle. Otomobilde en sevdiğim renk olan maviye bürünmüş Clio ile geçirdiğim 4 günün ardından ondan kolay ayrıldım desem yalan olur.

Daha dinamik çizgilere sahip Gt-Line versiyonu otomobilimi her an yola çıkmaya hazır görüntüsüyle uzun süre park halinde bırakmaya içim el vermiyor. Biraz uzun, biraz karlı biraz da asfalttan çıkmamı gerektirecek bir rotam var. Otomobilim ise 120 beygir güç üreten 1.2 litrelik turbo benzinli motora sahip. 6 ileri çift kavramalı EDC şanzımanla birlikte iyi bir uyum yakalayan otomobil beklediğimden çok daha iyi bir performans gösteriyor.

Otomobilin iç tasarımı sade ve karmaşadan uzak ancak GT-Line detaylar sayesinde şık ve sportif havadan yoksun da değil. Dışarıdaki mavi içeride de bolca kullanılmış. Özellikle GT-line koltuklar, havalandırmalar, direksiyon ve vites kolundaki renk kombinasyonu içerideki enerjiyi yukarıya taşıyor. Küçük sınıf bir otomobile göre özellikle arka kısım çok ferah, yolcular için yeterli baş ve diz mesafesi sunuyor. Küçük eşyalar için yeterli ve kullanımı kolay alanlarınız var. En sevdiğim detay koltuklar oldu, sportif koltuklar özellikle yan destekleri sayesinde koltukta rahat seyahat etmenizi sağlıyor. Uzun yolda konfordan ve kullanım esnasında hareket kabiliyetinden ödün vermeden. Benim için rahat oldu ancak benden çok daha iri bir sürücü için bu kadar konforlu olmayabilir. Orta konsolda kullanımı kolay tepkileri hızlı dokunmatik bir ekran yerini almış. Buradan Renault R-Link internet bağlantılı entegre navigasyon ve multimedya sistemini kontrol edebiliyorsunuz. Akıllı telefonunuzla da uyumlu bu sistemle seyahat esnasında online kalabiliyorsunuz. Direksiyon diğer sevdiğim bir detay özellikle deri direksiyondaki mavi dikişler göz önünde ve çok şık görünüyor. Ancak radyo ve ses kumandalarının direksiyonun altında ayrı bir butonda olmasını hiç kullanışlı bulmuyorum.

Cruise kontrol, yokuş kalkış destek sistemi, park asistanı, acil fren destek sistemi kullanımınızı kolaylaştıran özelliklerinden bazıları.

Otomobilim sürüş konusunda çok iddialı, performansına diyecek yok, yalıtım konusunda sınıfı için iyi, uzun otoban yolculuklarında rahatsız eden bir yanını bulamadım, özellikle süspansiyon sistemi darbeleri emme konusunda çok başarılı, karlı, virajlı ve yokuşu bol yollarda kullandım, yola tutunan kendinizi güvende hissedeceğiniz bir otomobil. Yakıt konusuna gelince sürüşüm esnasında gördüğüm ortalama değer 7 litreydi. Kullanmaktan çok keyif aldığım, genç, kadın erkek demeden herkesi mutlu ederek kullanabileceği bir otomobil. Kullandığım versiyonun ocak 2017 fiyatı ise 75.980 TL.