Paralel muhabbeti ve diğerleri...

Ülke olarak; bazı insanların, aklına gelen ama işine gelmeyen her konuda 'paralel' deyip durmasından bıktık...

Coşkun Karaca coskunk@internethaber.com

Ülke olarak; bazı insanların, aklına gelen ama işine gelmeyen her konuda 'paralel' deyip durmasından bıktık. Yahu bir işin suyu ancak böyle çıkarılır. Alakalı alakasız her konuda sırf verecek cevabınız yok diye, olur olmaz herkese paralel demenin ve uzaktan yakından ilgisi olmayan olayları paralel diye lanse etmenin ne anlamı var?

Benim kızdığım şey; ortada bir paralel yapının olması ya da olmaması değil! İnsanların zekasıyla dalga geçtiğinizi sanmanızdır. Hepi topu 3-4 adet sinaptik bağlantı yapabilme kapasitesine sahip beyninizle, sizi dinleyenleri salak yerine koyma çabanızdan gına geldi artık.

***

Ne olacak bu turizm?

Turizm fena halde darbe almış durumda. Bakanlığın açıklamasına göre; Nisan ayı itibariyle gelen turist sayısı son 17 yılın en düşük seviyesinde. Bu büyük bir problem. Çünkü turizmden elde ettiğimiz gelir, ülkemiz ekonomisi adına önemli bir paya sahip denebilir.

Rus turistlerde %79, Alman turistlerde ise %35'lik bir kayıp söz konusu. Yapılan tahminlere göre bu sene turizm gelirimiz 10 milyar dolar düşecekmiş. İnşallah olmaz ama tahminler tutarsa bizi rahatsız edecek bir kayıp olacak...

***

Milli takım kadrosu...

Milli futbol takımımızın kadrosu netleşti. Ve aradan dakikalar geçmesine karşın tepkiler havada uçuşmaya başladı. Taraftarların bunu hep yaptığını biliyoruz. Çünkü herkesin gizliden bir antrenörlük belgesi var! Ancak futbolcuların daha sağduyulu olması gerekmez mi? Kadroya alınmayanların Fatih Terim'in kararına saygı duyması şart.

Zaman birlik olma zamanıdır. Zaten içimizi sıkan bir çok şey var. Şimdi el ele verip moralimizi bir tık yukarı çıkarabilmek adına çaba sarf etmeliyiz. Lütfen...

***

Yok böyle rezillik!

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki basketbol müsabakasında, Obradoviç'e tüküren taraftardan bahsediyorum.

Önceki yazılarımdan birinde, Fenerbahçe'nin Euroleague'deki başarısını anlatırken, Avrupa basketbolunun yetiştirdiği en büyük koç olan Obradoviç'den bahsetmiştim. Obradoviç'e yapılan bu çirkin saldırının neticesinde tüm Avrupa'nın bize hangi gözle baktığını hiç düşündünüz mü?

Türk Hava Yollarının verdiği o hizmet ve reklamlarla elde ettiğimiz itibarı, 5 dakikada kaybetmenin eşiğine geliyoruz. Kaldı ki, Obradoviç bunu hak edecek bir insan değil. Yapmayın Allah aşkına...