Opel CrosslandX Test Sürüşü

Bazı otomobillerin tasarımlarının etkilerini renkler çok değiştiriyor bence o otomobillerden biri de Crossland X.

Nehir Yılmaz hnehiryilmaz@hotmail.com

Crossover segmentinde yeni bir soluk olan Crossland X ile sonunda bir araya gelebildim. Şık ve modern bir Suv tasarımı ama kompakt boyutla çok dinamik görünüyor gerçi benim test aracımın kırmızı rengi ve siyah tavanı bu dinamik etkiyi daha belirginleştiriyor. Çünkü ilk gördüğüm renk maviydi ve daha çok “narin” bir görüntüye sahip olduğunu düşünmüştüm. CrosslandX farklı tavan rengi seçeneği sunuyor bu şekilde aracı kişiselleştirebilirsiniz. Bazı otomobillerin tasarımlarının etkilerini renkler çok değiştiriyor bence o otomobillerden biri de Crossland X.

Yeni CrosslandX de de alıştığımız Opel iç tasarımı var. Yüksek oturma pozisyonu en rahat ettiğim konu oldu. çok iyi bir görüş alanı sunuyor. Büyük ve benim çok beğendiğim sarı dikiş detayları olan direksiyonum kış paketiyle ısıtmaya da sahip. Kış paketi aynı zamanda koltuk ısıtma özelliği de getiriyor. Yine opsiyonlu sunulan orta konsolda 8”dokunmatik ekran bulunuyor. Apple car Play ve Android Auto destekli sistemle akıllı telefonunuzla bağlantı kurabiliyorsunuz. Gösterge paneli yine sade ve yol ile ilgili ihtiyaç duyduğunuz bilgilere basitçe ulaşabileceğiniz bir sisteme sahip. Ön kısımda telefonunuzu kablosuz şarj edebileceğiniz sistemi yine opsiyonlu olarak alabiliyorsunuz. Hem arka da hem önde bolca eşya gözü bulunuyor, koltuklar gayet rahat ve sürücünün yukarı aşağı hareket edebilen bir kol dayaması var. Arka kısımda koltuklar için kol dayamayı indirdiğinizde iki bardaklığı da kullanabiliyorsunuz, kol dayamayı indirdiğinizde ayrıca bagaja ulaşmış oluyorsunuz. Uzun bir eşya taşımanız gerekirse mesela snowboard ve ya kayak, bu kısım çok işe yarayabilir. Normal haliyle 410 litre olan bagaj arka koltukların ileri hareket etmesiyle daha da artabiliyor.

Test otomobilim 3 silindirli 1.2 litre Turbo Ecotec motora sahip. PSA grubundan tanıdığımız bu motor 110 beygir güç üretiyor. 6 ileri otomatik şanzımanla kullandığım bu model, şehir içinde yani asfaltta gayet başarılı bir süspansiyona sahipken araziye çıktığında konfordan da biraz uzaklaşıyor. Yalıtım konusunda da biraz zayıf kalan CrosslandX 8.3 litrelik bir yakıt değeri gösterdi kullandığım süre boyunca. Şehir içi ve sakin kullanımla gayet başarılı ancak arazi şartlarında konfordan ve yüksek performans beklentisinde biraz zayıf kalabiliyor. Crossland X fiyatları 106.400 TL den başlayarak 141.900 TL ye çıkıyor. (Şubat 2018)