Mustafa Şentop Meclis Başkanlığı için adaylık başvurusunu yaptı

AK Parti'nin TBMM Başkan adayı Mustafa Şentop, Cuma namazını kıldıktan sonra adaylık başvurusunu yaptı.

AK Parti'nin Meclis Başkan adayı olarak belirlenen TBMM Başkanvekili ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, Cuma namazını Meclis Camii'nde kıldıktan sonra adaylık başvurunu yaptı. Şentop'a bazı milletvekilleri ve TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu da eşlik etti.

AK Parti'nin önceki gün gerçekleşen temayül yoklamasında Mustafa Şentop'un diğer milletvekillerinden daha çok oy destek aldığı öğrenilmişti. İşte seçilmesi kesin gözüyle bakılan Şentop'a dair merak edilenler...

1968 Tekirdağ doğumlu Mustafa Şentop, Türk siyasetçi ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul milletvekilidir. 2011 Türkiye genel seçimlerinde meclise girmiş ve 2012 ve 2015 yılları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini yerine getirmiştir.

EĞİTİM: 1986 yılında Tekirdağ İmam hatip lisesi'ni bitirmesinin ardından 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi'nde Kamu Hukuku alanında yüksek linsans yaptı.

1993 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2002 yılında Doktor, 2005 yılında Doçent, 2011 yılında Profesör oldu.

SİYASİ KARİYERİ: İlk defa 2011 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti İstanbul milletvekili olarak meclise giren Şentop, milletvekilliği döneminde Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda partisini temsilen görev yaptı.

İngilizce ve Arapça bilen Şentop, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Diğer Videolar