Mustafa Sarıgül'den önemli açıklamalar Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresi

Abone ol

DSP Şişli adayı Mustafa Sarıgül, Kılıçdaroğlu'nun yanlış yönlendirildiğini ona kırgın olmadığını belirterek, "CHP genel merkezinde CHP’nin iktidar olmasını istemeyen bir kadro var. Onlar kendi koltuklarını koruyorlar." dedi.

CHP'den istifa eden Mustafa Sarıgül, CNN Türk'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına katıldı. CHP'de aday gösterilmeyeceğini öğrenince DSP'den Şişli adayı olan Sarıgül, Kılıçdaroğlu'na kırgın olmadığını söyledi. Sarıgül"ün hedefinde Kılıçdaroğlu'nun etrafındaki ekip vardı. İşte Sarıgül'ün açıklamalarından satır başları:

"İktidar 25 yıldır belediyeleri yönetiyor. Muhalefet olarak görevimiz iktidarın yaptığı yanlışları söyleyip belediye başkanlarını bir yıl önce açıklamak. Belediyeler sizdeyse o adayları da en az ay önceden açıklamalısınız. Adayların açıklanmasını da parti içerisinde toplumsal barışla yapmak lazım. Milletvekilliği başka belediye başkanlığı başka… Ana muhalefetin belediye başkan adaylarını geç açıklamasından dolayı sıkıntılar var.

"KILIÇDAROĞLU'NA KIRGIN DEĞİLİM"
Ben sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na kırgın değilim. Ben kendisinin iyi niyetli olduğunu biliyorum ama üzüntüm şudur. Sayın genel başkanın çevresinde genel başkanı eksik bilgiler veren, yanlış yönlendiren bir kadro var. CHP genel merkezinde CHP’nin iktidar olmasını istemeyen bir kadro var. Onlar kendi koltuklarını koruyorlar.
Yerel yönetimlere bakan genel başkan yardımcısının görevi adayları bir an önce belirlemek. Ordu Milletvekili.. Ordu’da daha düne kadar aday belli değildi. CHP’de iktidara hazırlık yapan kadronun az olduğunu ve Kılıçdaroğlu’na eksik bilgi verdiğini düşünüyorum.

BANA GÖNÜLLERİNİ VE KALPLERİNİ AÇTILAR
Yarın DSP’nin genel merkezi toplanacak ve yarın resmi karar verilecek. Ama sayın Önder Aksakallı’ya ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Bana gönüllerini ve kalplerini açtılar. DSP zaten yabancı olduğumuz bir parti değil. Yarın DSP’nin genel merkezi toplanacak ve yarın resmi karar verilecek. Ama sayın Önder Aksakallı’ya ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Bana gönüllerini ve kalplerini açtılar. DSP zaten yabancı olduğumuz bir parti değil. 2009’da Sayın Baykal beni, CHP’den aday yapmamıştı, 2009’da DSP’den aday olmuştum. CHP adayı Muharrem Sarıgül diye bir arkadaştı."

HİÇ KİMSE ARAMADI
"CHP’liler Sayın Sarıgül biraz daha bekleseydi keşke dediler?" şeklindeki sitemini hatırlatan Çelik'in sözlerine Sarıgül şu karşılığı verdi:
"Bazı şeyleri hissedersiniz. Barcelona’nın antrenörüsünüz, Messi’yi oynatmıyorsunuz nasıl kazanacaksınız? CHP’den kimse arayıp PM’nin eğilimi bu yönde demedi. 48 aydır çalışıyorum.  Belediye başkanlığında siyasi yaşamda boşluk verirseniz olmaz. Kır gezilerini, pikniklerini, cenazelerini kaçırmadım. Sabah 6’dan gece 11’e kadar yurttaşlarımla beraberim. Hiç kimse aramadı. Sayın Kılıçdaroğlu da aramadı ama yakın çevresinden bana çok iyi duygu yüklü telefonlar geldi. Kılıçdaroğlu’nun iyi niyetli olduğunu biliyorum ama yakın çevresinin bana karşı baraj kurduğunu hissediyorum"

Sarıgül'ün adaylığıyla birlikte oyların bölüneceği ve AK Parti adayının kazanabileceği yönündeki değerlendirmelerle ilgili Sarıgül, şunları söyledi:

"2009’da da benzer şey oldu. Ben AK Parti ve CHP adayından 40 bin oy daha fazla aldım.  Şişli’de yüzde 50’nin üzerindeki seçmenin kanaatleri benim lehime. Seçimi kazanacağız. 5 kuruluşun yaptığı anket çalışmaları var.  Şişli’de gerçekten mutluluk olacak, herkesi kucaklayacağız. "

BERLİN MODELİNİ ÖRNEK ALMAK İSTİYORUZ
İzzetpaşa mahallemiz var orayı kentsel dönüşüme sokmak istiyorum. Orası marka mahalle olacak. Bunu da 2 yılda yapacağım. Berlin modelini örnek almayı planlıyoruz. Okullarımızın, öğretmenlerimizin mutlu olması için ben bütün okullarımızı 50 derslik dev okullar yaptım. Her şeyi MEB'den beklemek doğru değil. 

ŞİŞLİ TRAFİĞİ NASIL BİTER?
Yükleme saatlerini sınıtlı tutacağız. Trafik kontrolü belediyelere verilmeli. Kent planlamasında tüccarımızı ve esnafımızı düşünmemiz lazım. 4 tane yan yana aynı iş yeri olunca esnafımız iş yapmıyor. Bunun üzerinde de çalışıyoruz. Yeni Şişli'de kent planlaması muhteşem olacak.  

ÇOK ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR
İşsiz tek bir genç kalmaması için çalışacağım. Çok önemli projelerimiz var. Şişli'de açılan yerlerde Şişlili gençler çalışacak. Şişli'de açılan işletme Şişlililere iş sağlamalı. Şişli'de bakkal amca tekrar geri dönecek. Küçük esnafı ve bakkalımızı korumamız lazım. Kentsel dönüşüm için iş insanları ile irtibattayım. 

Günün Önemli Haberleri