Modern Alamutçular...

Tüm bu gereksiz ve kesinlikle İslamiyet ile alakası olmayan söz ve beyanlardan sonra karşı mahalleye gün doğuyor!

Mustafa Sabri Beşer msbeser@internethaber.com

Alamut Kalesi hikayesini hemen herkes bilir kanaatimce. Bu kalede “Cennet bahçesi” adı altında bir düzen kurulur ve masum insanlar Cennet vaadi ile kandırılarak sömürülür.

Bu bahçeyi kuranlar sürekli vaatler eşliğinde, sorgulamayan, araştırmayan, okumayan masum insanlara her türlü isteklerini yerine getirterek emellerini yaşatmaya çalışırlardı.

“Bir gün herkes mutlaka ölecek” ya da Kur’an-i tabirle “her canlı ölümü tadacaktır” gerçeği her insan tarafından bilindiği ya da iman edildiği için öte dünya adına vaatler eşliğinde insanlar yönlendirilirdi.

Yüzyıllar öncesi tarihten aktarmaya çalıştığım bu kandırmaca düzenin her enstantanesi neredeyse günümüzde de vuku buluyor desek sanki yeridir.

İşaret etmeye çalıştığım hassasiyet; İslam’ın özü ve masumca iman eden insanlar olduğu için teşbih mahiyetinde bu başlığı kullanarak dikkatleri çekmek istedim.

Kitleleri arkasına takabilmek adına yanlış vaatler veren herkes için dikkat çekmesi mahiyetindedir.

Coğrafyamızın dışına çıkarak Hindistan’a uzandığımızda din üzerinden hortlamış onlarca Modern Alamutcuları bulabiliriz. Hakeza Batı ve sözüm ona satılmış Batılılar tarafından projelendirilmiş bütün emperyal güçlerin sirayet ettiği İslam coğrafyasında da…

Modern Alamutçuların masum Müslümanları kandırmaca oyunları güzel yurdumuzda önce FETÖ'nün istismarı ile başladı.

Trajikomik şekilde “yanmaz kefen” ile neşvünema buldu. Güya “okunmuş, üflenmiş kefenden satın alanlar Cehennem ateşinde yanmayacaklarda” cabası oldu.

Şeyhlerinin her dediğine masumane inanan müritler kim bilir hangi kumaş tüccarını zengin ettiler.

Daha sonra ortaya bir “terlik efsanesi” çıktı. Güya bu terliği giyenler rüyasında Peygamber Efendimizi (a.s.m.) görüyorlarmış. 

Peygamber aşkıyla yanıp tutuşan safdil Müslümanlar kim bilir hangi terlikçiyi zengin ettiler.

Hatırlarsanız FETÖ'cüler de uzun yıllar masum insanları buna benzer Peygamber rüyaları ile kandırmışlardı.

Sonra bir “bizden olanı Cehennem ateşi yakmaz” furyası başladı. Her tarikat kendi müntesiplerinin Cehennemde yanmayacağını, hesap meleklerinin hesap sormayacağını ileri sürmeye başladı.

Sonra bir başkası çıktı rüyasında elini öpenlerin Cennet’e gideceğinin müjdelendiğini söyledi, masum Müslümanlar el öpmek için sıraya girdi.

Modern Alamutçular kervanına oy talep etmek adına siyasi vaatlere uhrevi vaatleri katarak etkileme çabasında olan siyasilerde katılmış oldu.

Hiç gerek ve lüzumu yokken seçimlerde partisinin adaylarına oy verenlere 'ruz-i mahşerde beratlarınızdan bir berat olacaktır' denilmesi zikretmeye çalıştığım örneklerin nev’inden bir vaade benzemiyor mu?

Bakalım bu vaade kaç masum Müslüman kanıp istenileni yerine getirecek. Böyle bir vaade gerek kalmaksızın istenilen oy desteği verilmiyor mu?

Yüzyıllar öncesi tarihe dayalı aktarmaya çalıştığım “Cennet bahçecisinin” kurucuları kurdukları sahte cennetiyle kandırdığı insanlardan kendileri için canlarını feda etmesini istiyorlardı.

Günümüz Modern Alamutçuları ise masum insanların ceplerine ve oylarına göz dikiyor denilse yerinde bir reaksiyon olmaz mı?

Diktiler dikmesine de olan yine İslamiyet’e ve onun aydınlık mesajına oluyor.

Tüm bu gereksiz ve kesinlikle İslamiyet ile alakası olmayan söz ve beyanlardan sonra karşı mahalleye gün doğuyor!

“Biz demiştik zati” diye başlayan karşı mahalle sakinleri İslamiyet ve Müslümanlar ile dalga geçmeye, alay etmeye başlıyorlar.

“Maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek” olunca da önlerine altın tepside sunulan bu kaçırılmaz fırsatları tepe tepe kullanıyorlar.

Yahu kardeşim varsa paraya ihtiyacınız açık açık söyleyin, bu insanlar yine size para verirler.

Saygı ve sevgiye ihtiyacınız varsa bunu da açıkça söyleyin, müntesipleriniz size yine saygı ve sevgide kusur etmezler merak etmeyin.

Oya ihtiyacınız varsa bunu da açık yüreklilikle söyleyin, oylarını da verirler size endişe etmeyin.

Lütfen kutsal değerlerimizi ve uhrevi hassasiyetimizi dünyevi ihtiyaçlarınıza alet etmeyiniz.

Saf ve masum Müslümanları böyle aslı astarı olmayan vaatlerle kandırmayın.

Kandırmayın ki İslamiyet’in evrensel mesajı zarar görmesin.

twitter.com/msbeser

facebook.com/msbeser
instagram.com/msbeser