MİNİ COOPER CABRİO Test Sürüşü

Adı gibi minicik bir otomobil, minicik ama 136 beygir güç üreten 220 Nm torkluk çekiş gücü olan 1.5 litrelik turbo beslemeli benzinli motoruyla boyundan büyük bir performansı var.

Nehir Yılmaz hnehiryilmaz@hotmail.com

Bazı otomobiller direksiyonuna oturduğunuz anda sizi kendi moduna sokar. İşte Mini Cooper Cabrio da enerjisinden kaçamayacağınız bir otomobil.

Bu soğuk günlerde üstü açılabilen bir otomobil test etmek yaza haksızlık olsa da bu otomobil üstü kapalıyken de aynı keyfi fazlasıyla veriyor.

Adı gibi minicik bir otomobil, minicik ama 136 beygir güç üreten 220 Nm torkluk çekiş gücü olan 1.5 litrelik turbo beslemeli benzinli motoruyla boyundan büyük bir performansı var.

Tasarım anlamında diğer minilerle çok benzer tıpkı diğer yeniler gibi daha büyük gözlere yani farlara sahip. Diğer kardeşlerden ayrılan yanı ise tavanı olmaması yani katlanabilir tente tavanı var tabii ki ancak hava müsaade ettiğinde ve dilediğinizde. Bu tende katlandığında bagaj bölümünde saklanıyor ve bagaj kapağı da ters şekilde açılıyor. Bu bagaj hacmini de etkiliyor yani tavan kapalıyken 215 olan hacim tavan açıkken 160 litre olarak kalıyor. Tenteyi aynı zamanda sunroof olarak ta kullanabilirsiniz. Yaklaşık 40 cm bir açıklıkla tamamen açmadan da sadece rüzgarı hissetmek için de alternatifiniz var.  Tenteyi 30 km hıza kadar toplam 18 saniyede açıp kapatabiliyorsunuz.

İç tasarıma gelince arka kısım diğer cabrio otomobiller gibi dar yani büyük bir beklentide olmamak gerekiyor çocuklar için rahat ancak yetişkinlerin arka kısımda oturması oldukça konforsuz bir yolculuk demek. İç kısım da diğer minilerle aynı yani buradaki asıl fark otomobilin üstünün açılabiliyor olması. Küçük eşyalar için vites yanında ve kapı içlerinde yeterli alan var. Mini Cooper kullanırken online olmak isteyenler için birçok alternatif sunuyor Mini connected. Bunlardan biri ise go-pronuzu mini nin kokpitinden kontrol edebiliyor olmanız. Tüm Wi-fi özellikli Go-pro hero HD modellerini destekleyen sistemle otomobilin içine ya da dışına bağladığınız Go-pronuzu gösterge panelinden kontrol edebilirsiniz.

Otomobil size fark ettirmeden güvenliğinizi de ön planda tutuyor. Olası bir takla durumunda görünmez devrilme koruma sistemi saniyeden daha kısa bir sürede açılıyor.

Sürüşe gelirsek, 3 silindirli turbo beslemeli bu küçük motorun performansı sürüş moduna göre şekilleniyor. Aracı çalıştırdığınızda “mid” mode la başlıyorsunuz, daha sakin bir sürüş ve optimum yakıt tasarrufu sağlamak için ise “green” moda sahip. Daha net sürüş ve hızlanma için ise “sport” modu bulunuyor. Otomobil 6 ileri otomatik şanzımana sahip. Motor ve şanzımanın uyumu özellikle sport modda sizi mutlaka etkileyecek özellikle motordan gelen ses muhteşem. Otomobil sürüş esnasında yola çok iyi tutunuyor yüksek hızda dahi direksiyondan ne isterseniz anında net cevaplar alıyorsunuz. Otomobilin sürücüye verdiği güven ve keyif muhteşem. Ancak hava çok iyi değilken tenteyi kapattığınızda yalıtım çok iyi değil yani hava iyi değilken kullandığınızda sizi gürültülü bir yolculuk bekliyor.