MHP tüzüğü değişti

19 Haziran pazar günü MHP'nin muhalif kanadı kurultayı yaptı ve tüzüğü değiştirmeyi başardı...

Coşkun Karaca coskunk@internethaber.com

19 Haziran pazar günü MHP'nin muhalif kanadı kurultayı yaptı ve tüzüğü değiştirmeyi başardı. Çünkü salt çoğunluğu sağlayacak sayıda üst kurul delegesi, kurultayda hazır bulundu.

Genel merkez kurultayla ilgili bir takım hukuki hataların olduğunu iddia etti. Ancak gerek hukukçu köşe yazarlarının, gerekse benim şahsen konuştuğum hukukçuların, kurultayın geçerliliği konusunda fikir birliğinde olduğunu gördüm. Muhaliflerde 10 Temmuz tarihini benimsediklerini belirttikten sonra iş tamamen 10 Temmuz'a kaldı. Bakalım genel başkan kim olacak?..

Genel başkan kim olacak demeden önce kurultayla ilgili birkaç şey daha söylemek isterim. Muhaliflerin başarısıyla tamamlanan tüzük kurultayı, siyasi tarihimiz için çok önemli bir dönemeç olmuştur. Kurultayın anlam ve önemini tek cümleyle açıklamak gerekseydi şöyle derdim: "Partilerin yönetimini tavan sağlasa dahi, tavanı var eden tabandır." İşte bu açıdan tüm partiler için artık birçok şey değişmiş bulunmaktadır.

Gelelim 10 Temmuz'da yapılacak olan genel başkan seçimine... Yukarıda muhaliflerin zaferinden bahsettik. Bu zaferin 10 Temmuz'da yenilgiye dönüşme ihtimali var mı? Tabi ki var. Eğer basına sızdığı gibi muhalifler arasında bir ayrışma varsa, bu durum devam ederse ve seçime muhalifler tek aday etrafında birleşip giremezlerse, elde ettikleri zaferi kendi elleriyle Devlet Bahçeli'ye hediye ederler. İki kere iki nasıl dört ederse, bu konuda bu kadar net.

Peki efendim muhalifler birleşsin birleşmesine ama kimin etrafında? Bu sorunun cevabını da kendimce vereyim. 4 genel başkan adayının da kendince ön plana çıkan özellikleri var. Ancak bu özelliklerden hangileri halk nazarında daha çok karşılık buluyor ona bakmak lazım. O hususa baktığımızda ise Meral Akşener'in çok net bir şekilde öne çıktığını görüyoruz. Daha önceki bir yazımda Meral hanımı farklı kılan özelliklerinden bahsetmiştim. Tekrar o konuya girmeye gerek duymuyorum. Ancak gözlemlerimden çok net şekilde anlıyorum ki; Meral Akşener haricindeki diğer 3 genel başkan adayı muhakkak Meral hanımın etrafında birleşmelidir. Ben söylemiyorum, halkın nabzı söylüyor.

***

Yaşlı hastayı azarlayan doktor hanım...

Dün bir video yayıldı ortalığa. Videoda; bir kadın doktorun odasına, doktor odada olmadığı sırada izin almadan girip oturan ve doktorun gelmesini bekleyen amcaya, doktor hanımın sert tepkisi vardı.

Bu konuda her iki tarafında hatası var. Yaşlı amca hatalı. Çünkü odanın kapısı açık diye içeride doktorun olmadığını göre göre içeri girip oturması doğru bir davranış değil. Şakşakçılar bu söylediklerimi beğenmeyecekler ama doğru olan bu.

Peki, doktor hanımın hiç suçu yok mu? Şüphesiz kendisi de verdiği tepkiden dolayı hatalı. Yaşlı amcamız bir hata yapmışsa, olgunluk göstermek ve lisan-ı münasiple uyarmak yerine, ağzına geleni sayan doktor üç hata yapmıştır.

Bu konuyla ilgili uzunca laf etmek için değil, konunun iki boyutlu olduğunu özellikle vurgulamak için bunları yazmam gerekiyordu.

Sağlıcakla kalın...