Mezarlıkta anne ve iki kızını öldürdü! Savunmasında bakın ne dedi
Abone olAdana'da mezarlık ziyaretinde anne ve iki kızını tabancayla öldüren tutuklu sanığa, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçundan da 1 yıl hapis cezası verildi.
Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık
Şemsettin Erkuvan cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi
(SEGBİS) aracılığıyla katıldı, taraf avukatları da duruşma
salonunda hazır bulundu.
Sanık Erkuvan savunmasında, mezarlıktaki olaydan 2 ay önce oğlu Muzaffer Erkuvan'ın hayatını kaybettiğini söyledi.
Oğlunun intihar ettiğine inanmadığını belirten Erkuvan, "Önceki savunmalarımı tekrar ediyorum. Olay günü oğlumun mezarını ziyarete gitmiştim. Onları görünce ölen oğlum Muzaffer aklıma geldi ve tahrik oldum. Her şey bir anda gelişti. Vicdanınıza ve adaletinize sığınırım." diye konuştu.
Cumhuriyet savcısı, esas hakkında mütalaasını tekrar ederek, sanığın "kasten öldürme" suçundan 3 kez müebbet, "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması yönünde görüş sundu.
Mahkeme heyeti, "kadına yönelik kasten öldürme" suçundan 3 kez
ağırlaştırılmış müebbet, "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri
satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçundan da 1 yıl hapis
cezasına çarptırdığı sanığın tutukluluk halinin devamına karar
verdi.