Las Vegas’ı Bırak Rixos’a Bak

Rixos Neden Tercih Ediliyor?

Alper TEKBAŞ alper@internethaber.com

Merhabalar,

20 Ağustos 2015 gecesi Rixos Sungate, Rixos Diamond Chef ‘s Fest Dinner Show Galasında hazırlık evresinden gecenin sonuna kadar heyecan dinamizm, tutku, ritim, dans, müzik, yeme-içme ritüeli ile bütünleşen görsel, etkileyici, hafızalara kazınan ve Türkiye’de bir ilk olan sanatsal ve tiyatral bir şekilde muhteşem bir sahne performansıyla, sıra dışı bir geceye Rixos imzasını attı.

  

Rixos Neden Tercih Ediliyor ?

Rixos ve Rixos Ekibi Neden Farklı ? Sorularının cevabını yaşatan gerek görsel, gerek tiyatral ve gerek sanatsal gastronomi vurgusunun özenle yaşatıldığı canlandırıldığı, capcanlı, dinamik Rixos’u tatil için tercih eden herkese mutluluk var dedirten alkışları hak eden bir festival gecesiydi.

Rixos ekibi ve otelcilik, hizmet ve servis ancak böyle yapılır dedirten, Akdeniz de otelcilik anlayışındaki ezberleri bozan, farkını yaşattığı bir Sungate akşamıydı. Patronundan, en tepe yöneticisine, komisinden yiyecek içecek müdürüne, birbirinden yetenekli mutfak şeflerine tüm Rixos ailesi unutulmaz bir şölen için hazırdı.

  

Rixos otelleri Türkiye Direktörü Uğur İncesu‘yu gerçekten tebrik etmek gerekiyor Rixos ateşini, kurum kültürünü, otel markasını, ekibini daha şimdiden çok iyi şekilde aşılayıp benimsettiği için… bu tempoyla2016 yazında otel rezervasyonlarının özellikle tercih edilen otel adresi olur Rixos otelleri. Anlaşılan Uğur’un çantası uğurlu geldi… Rixos Sungate Otel Müdürü Murat Alpman bence Rixos otellerinin gizli kahramanı.

Lacivert dar kısa paça jilet gibi kıyafetiyle jet gibi misafirlerini ağırlayan Rixos Sungate yiyecek içecek Müdürü Kerem Konuralp, Rixos mutfağının sıra dışı, kalbi neyse o olan başarılı ve istikrarlı ismi Kasım Şentürk ve tüm Rixos ailesinin emeği tartışılmaz.

  

Spica Salonunda neler yaşatıldı…

Saat 19:00’da kokteyl ile başlayan Rixos Diamond Chef’s Dinner Show galasında kulisleri, alt ve üst katları, ana salonu, ses ışık sistemi, translar derken sahne kuruldu ve 550 kişilik 11 ülkeden geceye katılan davetliler ve otel misafirleri kendileri için önemle hazırlanan Spica Salonunda masalarına davet edildiler. Oturma düzeninde özellikle birbirini tanımayan 4’er kişi halinde yerleştirilen misafirler tüm dünyaya barışın sofrasında buluşulabileceğinin mesajını verdiler.

  

Beyaz Fraklarıyla siyahi Jazz sanatçıları bembeyaz dişleriyle sahnedeydi. 5 yemek, 5 şef, 5 içecek,5 show, 5 eğlence müdürü,  5 yiyecek içecek müdürü, 250 servis elemanı fonksiyonel bir ekip uyumuyla servis entegrasyonu, zamanlama, planlama  ve hepsinin senkronizasyonu nu tiyatral sanatsal gastronomik bir yolculuk lezzetinde temposu yüksek bir geceye start verildi.

  

5 aşçıbaşı sırayla kendisine ayrılan zamanlarda sahnedeydi. Her şef sahne de son rutuşu yapınca Tık yapıyor ışıklar sahnede fıs yapıyor ve sunuma hazırlanmış tabaklar aynı anda tüm misafirlerin masalarına kotlar halinde servis ediliyor.

  

Gecenin finaline doğru 21 kişilik arya ekibi salona misafirlerin arasına karıştığında ise alkışlar her yeri inletiyor. Tabii ki Rixos Sungate'de sürprizler bitmiyor Alara'da Carlton J Smith ile Jazz'a devam...

 Daha öncesinde Fransa da ve Las Vegas’ta yapılan bu tarz etkinliklerin ilki Türkiye’de de Rixos Sungate'te yapıldı.

  

Evrensel, Sezgisel bir By Erol Sezer Projesi…

Sene 1991 …  Sene2015

Bu projenin mimarı, işinin piri, Rixos mutfağının ekol ismi Erol Sezer; hayal ediyor, kuruyor, tasarlıyor, yeri ve sonucu görüyor, uyguluyor… bir kış düşü sıcak bir Akdeniz gecesinde Rixos Sungate’de anlam buluyor Erol Sezer’in perspektifinden.

  

Uzun lafın kısası çok ter, çok emek ve muhteşem bir Dinner Show…

İnancın ışığıyla gökyüzü parlıyor bir Rixos Efsenesi daha yıldızlara karışıyor.

Erol Sezer’den Teşekkürler…

5 EXECUTIVE CHEF
İLKER ÇİFTÇİ
MUHAMMET BANKO
MEHMET ŞİRİN DURSUN
HALİL ALKAN
HASAN ALİ AYTİMUR

5 FOOD & BEVARAGE MANAGER
KEREM KONURALP
HAKAN KARA
ZAFER ÖZTÜRK
YUSUF ÇETİN
CEM ÖDEN

250 RIXOS SERVICE TEAM (çok başarılı oldukları için bu takıma ayrıca çok teşekkür ederim)

KASIM ŞENTÜRK
OZAN EMRAH YALÇIN
BERK YELKENCİ
YASİN SEZGİN

KATKILARI VE ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI ŞAHSIM ADINA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...

 Tatil Tadında Kalın...