Kelimelerin kifayetsiz oluşu...

Hepimiz hayatımızın bir bölümünde 'kelimelerin kifayetsiz oluşu' ile ilgili bir şeyler duymuş ve bu sözü bir yerde kullanmışızdır...

Coşkun Karaca coskunk@internethaber.com

Hepimiz hayatımızın bir bölümünde 'kelimelerin kifayetsiz oluşu' ile ilgili bir şeyler duymuş ve bu sözü bir yerde kullanmışızdır. Ancak kendi adıma söylemeliyim ki: İçimdeki hüzün ve kızgınlığı anlatacak bir kelime bulamıyorum.

Ülkemizin başı sağ olsun. Rabbim hainlere fırsat vermesin.

Mehmet Akif, İstiklal Marşımızda ne güzel yazmış...

"Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın!

  Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.

  Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın;

  Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın."

Bu güzel vatanı bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Ortak değerlerimize sahip çıkmalı ve el ele hainlere karşı dimdik durmalıyız. Vatanımızın çıkarlarını her şeyin üzerinde tutmalıyız.

Esaret çeken ülkelere bir bakın. Attıkları her adımdan sonra arkalarına bakıp, onları yöneten ülkelerden icazet almak durumundalar. Ülkeleri her türlü yeraltı ve yerüstü zenginliğine sahipken, bütün bu varlıklarını, kendilerini yöneten ülkelere vermek zorunda olan ve kendileri zorluklar içinde yaşamak durumunda olan ülkelere bakmak zorundayız. Bakmalıyız ve vatanımızın kıymetini bilmeliyiz.

Bağımsız bir ülke olabilmemiz adına savaş veren, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ne kadar çok şey borçlu olduğumuzun farkına varmalıyız.

Artık yalanlarla ve dolanlarla değil, okuma alışkanlığı edinip gerçekleri görerek yaşama zamanıdır. Geçmişimizle ilgili söylenen yalanlara, bizleri birbirine düşürmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz.

Eğer bir insanın hayatına ya da bir devletin yönetim sistemine sadece eleştirecek bir şeyler bulmak için bakarsanız, muhakkak bir yanlış ve açık bulursunuz. Ancak birlik ve beraberlik, bu eleştirel bakış açısını kendi geçmişine yönelterek sağlanamaz.

Büyük Hun İmparatorluğu, Göktürk Devleti, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Hepsi, bizlerin vatanına ve bayrağına, dolayısıyla özgürlüğüne ne kadar bağlı olduğumuzu gösteren ve tüm dünyanın gıpta ile baktığı büyük devletler. (Tarihimiz boyunca kurduğumuz tüm devletleri yazmam mümkün değil. Bu sebeple bazılarını yazabildim.)

Teoman, Metehan, Bumin Kağan, Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet ve Mustafa Kemal Atatürk. Daha buraya yazamadığım çok değerli isimler var. Ancak takdir edersiniz ki, tarihimizdeki tüm devlet adamlarını ve kumandanları yazabilmem mümkün değil. Hepsi, bizlerin ortak değeridir. Hepsine saygı duymalı ve tarihimizle ilgili söylenen yalanlara kulak asmadan, yekvücut olmalıyız.

Bizi hiçbir dış gücün yıkamayacağını bizde biliyoruz, düşmanlarımızda. Yeter ki gönüllerimiz bir olsun...

Sağlıcakla kalın...