İyi Olmak Kolaydır Zor Olan Adil Olmaktır

Fransız yazar Victor Hugo’nun da dediği gibi, İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır. En mükemmel adalet ise vicdandır.

İsmail GÜZEL iguzel@nestech.net

Fransız yazar Victor Hugo’nun da dediği gibi, İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır. En mükemmel adalet ise vicdandır.

Düşmanlarının bile adaletinden zerre kadar şüphe duymadığı Ömer bin Hattab, Peygamber Efendimizin ve ashabının baskılardan kurtulmak için Mekke’den Medine’ye göç etmesinden kırk sene evvel Mekke’de dünyaya geldi. Hz. Ebubekir’den sonra gelen, adaleti ile ön plana çıkmış ikinci İslam halifesi.

Hz.Peygamberin ölüm emrini yerine getirmek için görevlendirilen ve yolda karşılaştığı sahabenin asıl niyetini anlaması üzere,  Ömer Bin Hattab’a kız kardeşinin gizlice müslüman olduğunu söyleyerek hedef şaşırtmak niyetiyle Ömer’i kız kardeşinin evine yönlendirmiş. Kız kardeşinin evine geldiğinde pencereden Kur’an’ı işiten Hz. Ömer “Göklerde ve yerde ne varsa Allah’ı tesbih etmekte.” diye başlayan Kur’an ayetlerinin etkisi altında kalarak Müslüman olmuştur.

İslam aleminde, Peygamber Efendimizden  sonra kabiliyetli, iradeli, güçlü ve hakkaniyetli olma konusunda akla gelen kişilerden biri de şüphesiz Hz Ömer radıyallahu anh’dır. Halkın arzu ve isteklerini yerine getirmiş, halkına sahip çıkmış, halkın sosyal ve ekonomik sorunlarıyla ilgilenmiş, halkı ile bütünleşmiş ve tüm bunları yaparken adalet ekseninden ayrılmamış. Bu yüzden Hz Ömer çoğunluk tarafından sevilmiş ve takdir edilmiş.

Hz. Ömer, doğruluğu ve adil yönetim biçimi ile dünyanın dört bir yanına ün salmış bir lider bir halifedir. Hz. Ömer hakkında söylenen en değerli söylemlerden biri de; Ömer denince adalet, adalet denince Allah hatırlanır söylemi.

Türkler ile Müslüman Arapların karşılaşması ilk kez Halife Ömer zamanında gerçekleşir.

Gerçek manada ise ilk kontak,  Müslümanlar ile Çin arasında geçen Talas Savaşı sırasında vuku bulur. Buna karşın Türk’lerin kitleler halinde müslüman olması 9.yüzyılın sonlarına denk gelir.İslam dininin dünya dini  olması Türk’lerin İslamiyeti kabul etmeleri ile başlamıştır.Türklerin fetihleri ile de bir kaç yüzyıl için de  islamiyet tüm coğrafyalara yayılmış.

Türk milleti manevi motivasyonunu İslam’dan ve Hz Ömer’in adaletinden alarak üç kıtaya yüzyıllarca hükmetmiş yüce bir millettir.

Bir Asırdır Süregelen Yalan Rüzgarı ve New York Mitingi

Batı dünyası Türk’lerin adaletli ve vicdan sahibi bir millet olduğunu çok iyi bilir. Savaş sırasında bile esir alınan düşman askerleri ile lokmasını paylaşan merhamet, vicdan sahibi milletiz. Türk halkı örflerin, geleneklerin ve islam dininin izin vermediği hiç bir işi onaylamadı yapmadı. Bizler yedi düvele adaleti ile hükmetmis milletlerin torunları, evlatlarıyız.

Biz adalet üzere var olduk. Töresinde bulunan adalet motivasyonunu islamlaşma süreciyle daha da perçinleştiren Türk milletinin, soykırım ne genlerinde ne de manevi değerlerinde mevcuttur.

Arşivlerin de açılması ile birlikte tarihçilerin araştırarak karara bağlaması gereken lakin başta Ermeni diasporasının ve  batılı siyasetçilerin öne sürdüğü sözde Ermeni soykırımı koca bir yalandan ibaret. Batılıların kendi arzuları ve hırsları doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti’ne baskı kurabilmek için önümüze temcit pilavı gibi getirdikleri bu mesele kesinlikle siyasi bir çıkarın mahsülü. Kimse bize soykırım çamurunu atamaz. Sonucu ne olursa olsun yüz seneyi aşkındır üzerimize yapıştırılmaya çalışılan bu kirli lekeye izin vermeyeceğiz.

Ermenilerin 1915 olaylarına ilişkin iddiaları Amerika’nın New York şehrinde protesto edildi. 24 Nisan’da benim de aktif olarak katkı sağladığım mitingde konuşan Türk Amerikan Dayanışma Platformu üyesi ve TACS Yönetim Kurulu üyesi Çetin Güzel, amaçlarının Ermenilere  karşı bir etkinlik yapmak olmadığını belirtti. Ermeni diasporasının Türklere  ve Türkiye'ye karşı dünyaya ekmek  istedikleri nefret tohumlarını kurutmak için toplandıklarını ifade eden Güzel, "buradan dünyaya soykırım yalanlarına son diyoruz" diye konuştu. Ermeni diasporanın soykırım iddialarını sektör haline getirdiğini  söyleyen Güzel, "Soykırım Türklerin işleyeceği bir suç değildir. Dinine ters,  inancına ters, ahlakına ters, anlayışına ters, ruhuna ters. Bu yalanları ve  iftiraları kabul etmiyoruz" dedi. Bu vesile ile bu mitingde yardımlarından dolayı Murat Berk, Gökbörü Gençosmanoğlu, Alp Zen, Yusuf Necati Özer, Bülent Kayabaş, Cemil Şen, Haşim Şahin, Gökhan Yılmaz ve buradan isimlerini sayamadığım emeği geçen tüm dostlara teşekkür ederim.