İsrail İran'a saldırdı! Petrol fiyatları resmen uçuşa geçti
Abone olİsrail İran'a saldırdı. Saldırı sonrası petrol fiyatları hızla yükseldi. Yüzde 7'den fazla yükselişin ardından brent petrolün varil fiyatı 74,49 dolara çıktı. Öte yandan İran Ulusal Rafineri ve Petrol Ürünleri Dağıtım Şirketi, İsrail'in saldırılarında ülkenin petrol tesislerinin zarar görmediğini duyurdu.
Petrol fiyatları, İsrail'in İran'a saldırı düzenlemesinin
ardından yüzde 7'den fazla yükseldi. Brent petrolün varil
fiyatı, Türkiye saatiyle 04.10 itibarıyla yüzde 7,40 artışla 74,49
dolara çıktı.
Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili de yüzde 7,86 yükselişle 73,39 dolara tırmandı.
İsrail'in saldırı tehditlerinin ardından İran'ın başkenti Tahran'da şiddetli patlama seslerinin duyulduğuna ilişkin haberlerin ardından petrol fiyatları yükselişe geçti.
İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, İran'a saldırı düzenlediklerini duyurdu.
İran'ın çeşitli bölgelerinde çok sayıda askeri hedefin ilk
saldırıda vurulduğu belirtilirken askeri hedeflerin, komutanların,
karargahların ve nükleer tesislerin saldırıya uğradığı
kaydedildi.
İsrail ordusu da İran'ın nükleer programını vurmak için önleyici, hassas ve kombine bir saldırı başlattıklarını duyurdu.
İran Ulusal Rafineri ve Petrol Ürünleri Dağıtım Şirketi, İsrail'in saldırılarında ülkenin petrol tesislerinin zarar görmediğini duyurdu.