İsrail basınından Suriye'yle ilgili bomba iddia! ABD konuşlandıracak

Abone ol

ABD'nin İsrail'den almayı planladığı 'aşılamaz' denilen Demir Kubbe hava savunma sistemlerinin Suriye'nin güneydoğusundaki El Tanf askeri üssüne konuşlandırılabileceği iddia edildi.

Ülkedeki askerlerini geri çekeceğini açıklayan ABD'nin Irak-Suriye sınırına yakın bu üste operasyonlarına devam edeceğini konuşuluyordu.

İbranice yayın yapan nziv.net sitesinin haberine göre, Demir Kubbe'lerin yerleştirileceği bu ABD üssü, Suriye, İran ve Irak arasındaki kilit ulaşım yollarını kontrol etmek üzere inşa edildi. Her ne kadar ABD Suriye'deki askerlerini geri çekeceğini açıklasa da bu üssün boşaltılması zayıf bir ihtimal olarak görülüyor.

Bu ayın başlarında Pentagon, Dolaylı Atışa Karşı Koruma Kabiliyetleri çerçevesinde kısa dönem ihtiyacını gidermek üzere sınırlı sayıda Demir Kubbe hava savunma sistemi alacağını duyurmuştu.

HAVA TEHDİTLERİNE KARŞI KORUMA İSTEĞİ: ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Eric Pahon, ABD askerlerini çeşitli dolaylı ateş ve hava tehditlerine karşı korumak istediklerini vurgulamıştı. 

ABD ALMAYI PLANLIYOR: Ancak ne Pahon ne de Demir Kubbe üreticisi ABD'nin almayı planladığı sistemlerin sayısını ve anlaşmanın tutarını açıklamadı.

Günün Önemli Haberleri