İlahiyatçı Mustafa Öztürk'ten skandal 'Kur'an" açıklaması! 'Bu Allah dili olabilir mi?' diye sordu tepki yağdı

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalışan Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Kur'an-Kerim'de küfür kelimeleri geçtiğini öne sürüp "Bu Allah kelamı olabilir mi!" diye sordu ve Peygamber Efendimizin canı yandığı için bunu eklemiş olabileceğini iddia etti. Ortalık karıştı. Öztürk tepkiler üzerine üniversiteden istifa etti.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Kuran-4 Kerim hakkındaki skandal sözlerinin ardından tepki görünce istifa etti. Prof. Öztürk'ün sosyal medyada paylaşılan ve kesildiği savunulan videodaki ifadeleri büyük tartışma çıkardı. 

Söz konusu videoda Prof. Dr. Öztürk'ün, "Kur'an 23 sene Velid bin Mugire aşağı Asbil Vahil yukarı deyip bütün kadrajını Hicaz-Taif-Medine'ye sıkıştırmış. İnsanlığa son söyleyeceği sözün çapı oradaki 3-5 lavuk müşrik. Ve o müşriğe Kur'an'da öyle küfürler var ki. Hem ‘kel’ hem ‘fodul' ve 'piç' ifadesi kullanılıyor. Bu Allah dili olabilir mi? İnsani dil olamaz mı? Olabilir. Yanmış canı. Feverandır. Olabilir" ifadeleri duyuluyor.

Cübbeli Ahmet Hoca: Kur'an'ın vahiy olduğunu inkar ediyor

Muhafazakar camiada Öztürk’ün kullandığı ifadeleri tepki çekti. Öztürk’ün ihraç edilmesini isteyen isimler sosyal medyada kampanya başlattı. Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de söz konusu kampanyaya destek oldu  Cübbeli, "Kur'ân'ın vahiy olduğunu inkâr eden Mustafa Öztürk'ün ilâhiyatta hâlâ çocuklarımızı zehirlemesine ne kadar daha göz yumacaksınız?" dedi. Bazı isimler ise videonun kesildiğini savundu ve Öztürk'e destek oldu.

Sosyal medya üzerinden istifa etti

Gelen tepkiler üzerine Mustafa Öztürk, sosyal medya hesabından dekanlığa yönelik, "Emekliliğimi talep ediyorum. Bu konuda gereken işlemlerin yapılmasını saygılarımla arz ederim" ifadelerini içeren bir belge paylaştı. Öztürk, paylaşımına ilişkin değerlendirmesinde ise "Bugün itibariyle akademiye, akademisyenliğe ve ilahiyat alemine veda ediyorum. Artık yeter. Benden bu kadar" ifadesini kullandı.

Diğer Videolar