HYUNDAI i20 ACTIVE Test Sürüşü

Led entegre ön farlar, geniş hava girişli ve difüzörlü sportif tamponlar, çamurlukları kaplayan dodikler, özellikle suv havasını vurgulayan tavan rayları otomobilde ilk göze çarpan yenilikler.

Nehir Yılmaz hnehiryilmaz@hotmail.com

Macera tutkunu i20 severlere güzel haber. Artık daha hareketli ve sportif görünümlü yeni bir versiyon var. Hyundai’nin geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu i20 kısa sürede büyük bir hayran kitlesine sahip olmuştu. 3 kapılı coupe versiyonundan sonra aileye yeni katılan  i20 active ile de bu hayran kitlesi daha da büyüyecek gibi görünüyor. Daha yüksek ve Suv görüntüsüne sahip yeni Active  tıpkı 5 kapılı versiyonu gibi tamamen yeni bir platform üzerinde inşa edildi. Ve tıpkı diğer aile üyeleri gibi Hyundai Assan İzmit fabrikasında üretiliyor.

Hafif suv görüntüsüyle şık ve cesur görünen otomobilde ızgara tıpkı coupe versiyonunda olduğu gibi ters konumlandırılmış. Led entegre ön farlar, geniş hava girişli ve difüzörlü sportif tamponlar, çamurlukları kaplayan dodikler, özellikle suv havasını vurgulayan tavan rayları otomobilde ilk göze çarpan yenilikler.

İç kısımda da çift renkli kombinasyonlar otomobile enerji dolu ve ferah bir atmosfer sağlıyor. Üstelik seçebileceğiniz 4 farklı renk kombinasyonu var. Bu renkler piyano siyahı parlak boya ve krom malzemelerle desteklenmiş ortaya ise kaliteli ve modern bir görüntü çıkmış. Otomobilde 7”dokunmatik ekranlı kullanımı oldukça kolay ve tepkileri hızlı bir müzik sistemi bulunuyor. Baş ve diz mesafesi konusunda cömert olan otomobil 301 litrelik bagaj kapasitesi var.

Hyundai i20 Active 1.0 lt T-GDI 6 ileri manuel ve 1.4 lt otomatik olmak üzere iki ayrı benzinli motorla satışta. Ancak en önemlisi 1.0 litrelik Turbo motor. 120 beygir güç üreten bu motor ihtiyaç duyulan performansı sağlamanın yanında oldukça da ekonomik. Açıkçası beklediğimden daha seri ve güçlü bir sürüş tarzına imkan veriyor. Sadece 6 ileri manuel şanzımanla sunulan motor fabrika verilerine göre 5.1 litrelik tüketime sahip. Ben kullandığım süre boyunca ise ortalama 6.5 litrelik bir değer grdüm.Enerjik görüntüsünün yanında performansı ile de şehir kullanımı için favoriler arasında yer almaya güçlü bir aday. Güncel fiyatları buradan inceleyebilirsiniz.