Hiç durmadan çalışıyoruz...

Bildiğimiz üzere tembellik kavramına bakış açısı kişiden kişiye değişebilir...

Coşkun Karaca coskunk@internethaber.com

Bildiğimiz üzere tembellik kavramına bakış açısı kişiden kişiye değişebilir. Ancak genel olarak; işi gücü olmayan, olsun diye çabası da olmayan kişilere tembel diyebiliriz. Tabi ki bu hususta öğrencileri ayrı tutmak lazım. Öğrencilerin en temel işi okumak ve öğrenmektir. Çalışkan insan, çalışan insan, asla tembel olamaz. Bu mümkün değil. Dolayısıyla diyorum ki; Ülkemde tembel kimse yok. Herkes çalışıyor. Hemde 7 gün 24 saat boyunca.

Yukarıda yazdıklarımı okuyunca eminim 'ne saçmalıyor acaba' diye düşünmüşsünüzdür. Haklısınız biraz saçmaladım. Çünkü içerisinde bulunduğumuz durumu ancak bu şekilde özetleyebilirim.

Şimdi geliyorum ne söylemek istediğime! Anladınız sanırım ama söyleyeyim: Zor bir dönemden geçiyoruz. Bu sebeple, mutlu olmaya çalışıyoruz. Gülümsemeye çalışıyoruz. Pozitif düşünmeye çalışıyoruz. Hiç ara vermiyor, rüyalarımızda bile çalışıyoruz!..

***

Harika bir moderatör...

Afşin Yurdakul için bir parantez açmak zorunda hissettim kendimi. Neden? Televizyon kanallarında neredeyse haftanın her günü tartışma programları yapılıyor. Bu programların kalitesini davet edilen konuklar ve hem konukları hem de konuyu yöneten moderatörler belirliyor.

Özetle, dün Afşin Yurdakul'un yönettiği bir tartışma programını baştan sona izledim. Gerek sorduğu soruların kalitesi sebebiyle, gerek tarafsız duruşuyla, alkışlar Afşin Yurdakul'a gelsin...

***

Vatandaşlık meselesi...

Yaşamlarını ülkemizde sürdüren Suriyelilere vatandaşlık verileceği konuşuluyor. Herkes bu konuda söyleyeceğini söylesin. Bizde rahat rahat gözlemleyelim. Konuşmakta, tartışmakta zarar yoktur. Tüm bakış açılarının göz önünde bulundurulması doğru olandır. Bende bu konuyla ilgili kendi fikrimi beyan etmek istiyorum: Vatandaşlık meselesinin en uygun şekilde çözülmesinin tek yolu Re-fe-ran-dum...

Her konuda referandum deyip duranları ben çok sevmiyorum ancak bu durum tam olarak referandumla çözülebilir. Çünkü vatandaşlık alacak olan Suriyeliler bizlerle birlikte yaşıyorlar. Dolayısıyla her anlarını etüt etme imkanımız var. Bırakın bunun kararını referandum sonucu belirlesin.

Sağlıcakla kalın...