Hesabı nasıl olsa sorulur!..

Köşe yazmak zor bir iş. Sizi rahatsız edenleri belirli bir nezaket çizgisini kaybetmeden anlatmak zorundasınız. Bu cümlemden sonra hafızanızı yokladıysanız, hatırlamışsınızdır ki, bu nezaket çizgisi çoğu zaman aşılıyor.

Coşkun Karaca coskunk@internethaber.com

Köşe yazmak zor bir iş. Sizi rahatsız edenleri belirli bir nezaket çizgisini kaybetmeden anlatmak zorundasınız. (Bu cümlemden sonra hafızanızı yokladıysanız, hatırlamışsınızdır ki, bu nezaket çizgisi çoğu zaman aşılıyor. Ancak bunun birçok yazar tarafından böyle yapılıyor olması doğru olduğu anlamına gelmez) Ve daha önemlisi her şeyi söylemeden, her şeyi söylemeye çalışırsınız. Kimi zaman beğenilir, kimi zaman beğenilmezsiniz. Ama kaleminizi satmazsanız, mutlaka sonunda kazanırsınız.

Biliyorsunuz ki, Ankara'da son iki ayda iki büyük patlama oldu. Bunun vicdani tarafıyla ilgili söylenecek çok söz var. Bunu zaten her yerde defalarca söyledik ve söylüyoruz. Terörü en kalbi duygularımla lanetliyorum. Patlamalarda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyorum. Bunları yapıyoruz ama içimiz rahatlamıyor. Daha çok şey yapmak, daha çok şey söylemek istiyoruz. Onu da bir yere kadar yapabiliyoruz maalesef.

Ama bilmemiz gereken ve olma ihtimali sorgulanamayacak kadar kesin olan bir şey var: Bu ülkenin güzel vatandaşlarının asla hak etmedikleri şeyleri yaşamalarına sebep olanların, hesabını verecek olmalarıdır. Bunun hesabı sorumlularına mutlaka sorulacaktır. Garantisini dini inancımla verebiliyorum. Zilzal suresi 7. ve 8. ayeti şöyle der; "Her kim, zerre kadar hayır işlemişse onun mükafatını görecektir. Her kim, zerre kadar şer işlemişse onun cezasını görecektir."

Biliyorum, içinde bulunduğumuz durumu özetlemek için yeterli değil belki ama: Yaptıkları kimsenin yanına kalmayacaktır. Tabi ki, bu durumun sadece manevi tarafına değine biliyorum ben. Çünkü hukukçu değilim, o konuda konuşmak doğru değil. Tedbirlerle ilgili söyleyecek bir kaç sözüm var ama güvenlik uzmanı değilim, onlar zaten televizyonlarda konuşuyorken buradan yazmak olmuyor. Yani ben diyorum ki: Mazlumun ahı, zalimden çıkacak, mutlaka...

Sağlıcakla kalın...