Erdoğan’ın yeni 1 Numarası...

Ömer Şahin internethaber.com sitesindeki bugünkü yazısında Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 numaralı ismini açıkladı.

Ömer Şahin omer@internethaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül’ün Köşk kadrosunu dağıtıyor. Köşk’ü silbaştan yenileyecek olan Erdoğan’ın yeni 1 Numarası kim olacak?
İçişleri Bakanı Efgan Ala’ya yeni Cumhurbaşkanı Genel Sekreterinin kim olduğunu sorduğumda, “Siyasetçi olmayacak “dedi.

Çankaya Köşkü’nde yaşanan devir-teslim töreni her yönüyle güzeldi. Erdoğan’ın karşılanışı , Gül’ün uğurlanışı ,karşılıklı jestler,dostane mesajlar..
Şekil ve içerik olarak tarihi güne yakışan tören izledik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çankaya Köşkü’nde ilk günü tamamladı. Hiç vakit kaybetmeden icraatlara başlıyor.
Erdoğan’ın ilk işlerinden birisi Köşk kadrosunu oluşturmak olacak.
Şunu açıkça yazmak gerek.
Erdoğan, “kardeşim” dediği Abdullah Gül’ün kadrosuyla çalışmayacak.
Gül döneminde göreve gelenlerin ,bir-iki istisna dışında, tamamen değişeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

1 NUMARA KİM OLACAK?

Çankaya Köşkü’nü sıfırdan yapılandıracak olan Erdoğan’ın çalışma kadrosuna katacağı en kritik isim şüphesiz Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri olacak.
Genel Sekreter, Devlet bürokrasinin en tepe ismi oluyor.
Peki, Erdoğan’ın yeni “ 1 numara”sı kim olacak?

Bu ismin kim olacağını şu aşamada birkaç kişi biliyor. Bunlardan birisi de İçişleri Bakanı Efgan Ala. Başbakanlık döneminde Erdoğan’ın “müsteşar” olarak 1 numaralı bürokratıydı Ala.
Yemin töreni öncesi Meclis kulisinde Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer ile birlikte ayak üzeri lafladık Ala ile...

Utku ‘nun da benim de aklımızda aynı soru olmalı ki, “Genel Sekreter kim oluyor?” diye sorduk. Efgan Bey, önce güldü . “Biliyorum ama söyleyemem” dedikten sonra kimlerin olmayacağını söylemekle yetindi. “Genel Sekreter milletvekili,bakan arkadaşlardan olmayacak” dedi.

Efgan Ala’nın çizdiği prototip şu açıdan önemli: Köşk’ün yeni genel sekreter adayları arasında eski bakan Binali Yıldırım ile bazı AK Parti’lilerin ismi geçiyordu. Bu isim siyasetçi değilse Binali Bey Köşk Genel Sekreteri olmuyor demektir.

BURSA VALİSİ Mİ?

Yeni Genel Sekreter’in mülki idare amirleri yani Valiler arasından olabileceğini söyleyenlerin işaret ettiği bir isim var: Bursa Valisi Münir Karaloğlu. Münir Bey, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tuttuğu isimlerden. Van Valiliğinden Bursa’ya gelmişti. Erdoğan’ın hemşehrisi yani O da Rize’li.

Efgan Ala ile konuştuktan bir saat sonra Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile karşılaştım Meclis kulisinde. Yanında Kütahya Valisi Şerif Yılmaz vardı.Yemin törenini izlemek için gelmişlerdi. Şaka yoluyla,”yüksek rakımlı tepeler hayırlı olsun” dediğimde gülerek yanımdan uzaklaştı.

FAHRİ KASIRGA MI?

Bu arada Erdoğan’ın Efgan Ala’nın İçişleri Bakanı olmasının ardından Başbakanlık Müsteşarlığına getirdiği Fahri Kasırga’nın adı da potansiyel Köşk Genel Sekreteri adayları arasında geçiyor.

Kasırga’nın da Rize’li olduğunu hatırlatalım. Daha önceki yazılarımda değinmiştim. Erdoğan, Çankaya Köşkü kadrosunu yenilerken eski ekibini yanına alacak. Başbakanlıkta birlikte çalıştığı yakın kurmayları yani danışmanlarını Köşk’e taşıyacak.

Mücahit Arslan, Mustafa Varank, Hasan Doğan,Ertan Aydın,Lütfullah Göktaş, Aydın Ünal ve Şenol Kazancı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yine “A Takımı” kadrosunda yer alacak.