Erdoğan’ı bıraktı Chavez’in memleketine gidiyor!

AK Parti’nin seçim başarılarının mimarlarından biri olan Erol Olçak, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte “bırakıyorum” demişti.

Ömer Şahin omer@internethaber.com

AK Parti’nin seçim başarılarının mimarlarından biri olan Erol Olçak, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte “bırakıyorum” demişti. Olçak, Erdoğan ve AK Parti’nin dışında CHP,MHP ile de çalışmayacak.”Erdoğan’ın reklamcısı” Erol Olçak artık yurt dışına açılıyor. Şimdiden iki ülkeyle bağlantıya geçti: Venezuela ve Ukrayna

Kamuoyu onu “Erdoğan’ın reklamcısı” olarak tanıdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından bugüne yanından ayırmadığı isimlerinden biriydi Erol Olçak. AK Parti’nin kuruluş harcında emeği olan isimlerden. Parti’nin adı,logosunun bulunması dahil iletişim stratejileri ve seçim kampanyalarının belirlenmesinde görev yaptı. Olçak, Erdoğan’ın 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte “benden bu kadar” diyerek AK Parti ve Türkiye serüvenine nokta koydu.

Erol Olçak ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’teki yemin töreninde karşılaştım. “Bundan sonra ne yapacaksın, emekli hayatı mı yaşayacaksın?” dediğimde yeni iş planlarını anlattı. Artık Türkiye’de siyasi reklamcılık yapmayacağını vurguladı. “CHP ve MHP’den cazip teklif gelirse ne yaparsın?

Heyecanlı bir macera olmaz mı?” diye takıldım. Ne söyleyeceğini aşağı yukarı tahmin ediyordum. Öyle de yaptı. “Asla çalışmam.AK Parti ile de çalışmayacağım. Dışarı açılıyorum” dedi. “Dışarı açılmak!” sözü bana Olçak’ın daha önce seçim kampanyaları yürüttüğü Mısır, KKTC, Libya gibi ülkeleri hatırlattı. Meğer yeni hedefler o ülkeler değilmiş. İki ülke söyledi:” Venezuela ve Ukrayna’da iş yapacağım”.

İkisi de birbirinden ilginç ülke. Venezuela efsane başkanları Hugo Chavez’i 2 yıl önce kaybetmişti.

Siyasi çalkantıların eksik olmadığı ülkelerden.Sosyalist Başkanlar tarafından yönetiliyor. Erol Olçak’ın siyasi reklamcılığının yeni adreslerinden Ukrayna son bir yılın belki de en hareketli ülkesi. Türkiye’nin yanıbaşındaki Ukrayna’da yaşanan kriz Rusya’nın yanısıra ABD, AB’nin öncelikli dış gündem maddesi olmayı sürdürüyor.