Ekrem İmamoğlu'nu böyle tehdit etti: Öldüreceğim kişiye önceden haber veririm

Abone ol

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mailine gönderilen ölüm tehdidi gündemin üst sıralarına yerleşti. İmamoğlu'nun avukatları, suç duyurusuna rağmen 12 gündür herhangi bir işlem yapılmadığını savundu. İddiayı yalanlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yakalama çalışmalarının başladığını belirtti. Şüpheli T.G., düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun e-posta adresine, 27 Mart tarihinde, "Lütfen oku. Yoksa başına çok büyük felaket gelecek" başlıklı bir ileti geldi.

İmamoğlu'nun avukatları, "Senin kanını akıtır sana içiririm! Umarım ne kadar ciddi olduğumu anlarsın yoksa seni paramparça edeceğim. Öldüreceğim kişiye önceden haber veririm" şeklinde ifadeler içeren e-postaları gönderen T.G. hakkında suç duyurusunda bulundu.

"Öldüreceğim kişiye önceden haber veririm"

Tehditlerle dolu e-postada şu ifadeler yer aldı:

"Bak İmamoğlu Ekrem denen zavallı senin kanını akıtır sana içiririm! Bunu kayıtlara geçsin diye yazıyorum. İstediği şekilde şikayetçi olma vs. hakkın var. Senin kanını akıtır sana içiririm! Haddini bilmeyi ya öğreniyorsun ya da o boynunu kırıp kafa derini yüzüp ayağıma paspas yapıyorum. Umarım ne kadar ciddi olduğumu anlarsın yoksa seni paramparça edeceğim. Öldüreceğim kişiye önceden haber veririm.

Ekrem İmamoğlu'nun avukatları, e-postayı atan T.G. hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 28 Mart'ta suç duyurusunda bulundu, Emniyet birimlerine de bildirilerek şikayetçi olundu.

Gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 27 Mart'ta İmamoğlu'nun mail adresine gönderilen ve tehdit içerdiği belirtilen maille ilgili çalışma başlattı.

Polis ekipleri, şüphelinin Ankara'da ikamet eden T.G. olduğunu belirledi.

Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, düzenledikleri operasyonda şüpheliyi gözaltına aldı. Zanlının dijital malzemelerine ise incelenmek üzere el konuldu.

T.G., işlemlerin ardından İstanbul'a getirilecek.

Günün Önemli Haberleri