Ekrem İmamoğlu vaatlerine bakın!: 2 bin lira maaş su - ekmek bedava ve...

Abone ol

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul yoksullukla mücadele çözümlerini anlatan bir basın toplantısı gerçekleştirdi. İmamoğlu, Sofra Destek Paketi, Geçim Destek Paketi, Eğitim Destek Paketi ve Evlilik Destek Paketi olarak adlandırdığı projelerini paylaştı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. İmamoğlu bu kapsamda, Taksim The Marmara Hotel'de düzenlediği  basın toplantısında "Kent Yoksulluğu" konusunda görüşlerini açıkladı.

Ekrem İmamoğlu, "İstanbul için büyük hedeflerimiz var, kronik tüm sorunları çözeceğiz dedi.

Ekrem İmamoğlu'nun dikkat çeken vaatleri

Geliri açlık sınırının altında olan ailelere ekmek, damacana su desteği:
📌İhtiyaç tespiti ile İstanbul Kart aracılığıyla nakdi destek
📌Halk Ekmek ve Halk Süt Desteği
📌Ücretsiz Damacana Su

İstanbul'da aç insan kalmayacağını belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

-İstanbul'u açlık - yoksulluk - işsizlik sarmalından çıkarmak zorundayız. Komşusu açken tok yatmayı kendisine yakıştıramayan, bunu insanlığına, inancına, vicdanına sığdıramayan, çok güzel bir kültürümüz var bizim ve her sabah açlığa, yoksulluğa, işsizliğe uyanan onbinlerce İstanbullunun derdine çözüm bulmayı, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak öncelikli görevim, sorumluluğum, borcum kabul ediyorum".

- “İstanbul'un imkanlarını tüm İstanbulluların hakça ve adaletli bir şekilde paylaşmasını sağlayacağız. Kimsenin bize gelmesini beklemeyeceğiz, biz ihtiyacı olanın ayağına gideceğiz. 

Sofra paketi

İmamoğlu, Sofra Destek Paketi içeriği ile ilgili bilgiler verdi. İmamoğlu, bu paketle damacana su, süt ve halk ekmeğe para ödenmeyeceğini belirtip şu bilgileru aktardı:
-“Sofra destek paketi sayesinde İstanbul'da hiç kimse yatağa aç girmeyecek. Hiç geliri olmayan ya da açlık sınırı altında gelirle yaşamaya mahkum edilen her aile Halk-Ekmek ve Halk-Süt satış noktalarından ihtiyacına göre ücretsiz ekmek, süt alabilecek. Ücretsiz damacana suyu alacak.

Kaynak ne?
-Sofra Destek Paketi'nin yıllık maliyeti yaklaşık 52,5 milyon Türk Lirasıdır. Bu paranın, İstanbul Büyükşehir Belediye bütçesi içerisindeki payı yalnızca binde 2'dir. İBB Bütçesinin binde 2'sini alacağım ve açlık sınırının altındaki ailelere vereceğim. Kimsenin babasının parasını dağıtmıyorum. Sosyal adaleti sağlamak için İstanbullunun parasını, İstanbul'un yoksuluna dağıtıyorum" şeklinde konuştu. 

Ekrem İmamoğlu'nun ulaşım vaatleri

📌Yeni bebeği olan anneler, 12 yaş altı çocuklar ve gönüllüler ulaşım araçlarını ücretsiz kullanacak
📌 25 yaş altı gençlere %40 indirim
📌Öğrencilere aylık kart 50 TL
📌Yarım saat içindeki aktarmalar ücretsiz

Geçim destek paketi: 2020 liraaylık destek

"Geçim Destek Paketi"yle, İstanbul'da geçim sıkıntısı olan her aileye 200 liradan 2020 liraya kadar aylık destek sağlayacağız" diyen İmamoğlu, detayları şöyle aktardı:
-"Hiçbir geliri olmayan, asgari ücretle geçinmeye mahkum edilen veya İstanbul koşullarında geçinemeyen yoksul aileler bu destekten faydalanacak. Bunun için ailelerin bir yere başvurmasına da gerek olmayacak. İstanbul genelinde ihtiyaç araştırması yapacağız. Bu aileleri biz tespit edeceğiz. Ardından kuracağımız Mahalle Çözüm Merkezleri'ndeki sosyal hizmet uzmanları tarafından süreci takip edeceğiz".

Okullarda Halk-Süt ücretsiz dağıtılacak

-İlköğretim düzeyinde okuyan öğrencilere kumanya desteğinde bulunulacak. İhtiyaç duyulan diğer bölgelerde Halk-Süt ücretsiz dağıtılacak. Hiçbir anne-baba çocuğunu okula gönderirken, aç mı, açıkta mı kalacak dert etmeyecek" 

Evlilik paketi : Yeni evlenene 2 bin TL düğün hediyesi

-Evlilik Destek Paketiyle yeni evlenecek, geliri yoksulluk sınırı altındaki çiftlere 2 bin TL düğün hediyesi vereceğiz. Kuracağımız  Beyaz Eşya-Mobilya Çarşısı'ndan uygun fiyata eşya sağlayacak, taşınma masraflarını karşılayacağız. İBB Sosyal Tesisleri'nde haftanın 1 akşamı çiftlerimizin düğününü ücretsiz hep birlikte yapacağız. 'Kimin parasını kime veriyorsun' diye soranlara söylüyorum, bilsinler. Evlilik Destek Paketinin  yıllık maliyeti yaklaşık 40,5 milyon Türk lirasıdır. Bu paranın İstanbul Büyükşehir Belediye bütçesi içerisindeki payı da binde 2'dir. Ben, işte bu parayı yoksulluk sınırı altında gelire sahip yeni evli çiftlere vereceğim".

Ekrem İmamoğlu twitter hesabından eşi, anne ve babası ile yakın akrabalarının bu karesini paylaştı. 
Günün Önemli Haberleri