Doğum Tarihinizdeki "Şifre"

Nilda Ferhan Efeçınar nilda@internethaber.com

Doğum Tarihinizdeki "Şifre"

Çok eski yıllardan beri sayıların ezoterik anlamları üzerine çeşitli kültürlerde pek çok araştırmalar yapılmıştır. Hemen her rakama ezoterik anlamlar yüklenmiştir. Örneğin 1rakamının  liderlik, bencillik, yaratıcılık, mucitlik özelliklerini taşıması, ya da 8 rakamının bolluk bereket, güç, iktidar gibi özellikleri içerisinde barındırması gibi. Ben de yıllardır yaptığım Kuantum Koçluğu seanslarımda kişilerin doğum tarihlerini aldım ve bunun üzerine uzun bir çalışma yaptım. Aynı koda sahip olanların çok benzer özellikler gösterdiğini fark ettim. Bu yazımda örnek bir analizimi paylaşacağım.

Mesela bugün yani 28.04.2014 tarihinde doğanların kodları 21’dir. (28.04.2014) tarihinin kod hesabı 2+8+4+2+1+4 = 21) Bunun gibi 1.2. 1980, 1.3.1970 tarihilerinde doğanların da doğum kodları 21 olacaktır. Kod hesabı çok kolaydır sadece sayıların toplanması gerekmektedir. Bununla beraber benim analiz sistemimde sayı iki haneli kalırsa toplanmaz yani 21sayısı, 2+1 =3 şeklinde değerlendirilmez.

Çok enteresan bir bilgi daha paylaşmak istiyorum; 2000 li yıllardan sonra dünya tarihinde hiç gelmemiş yeni 8 Kod daha giriş yaptı. Bu yeni çocuklar dünyamıza çok farklı bir zihinsel yapıyla geldiler. Tabi ki 2000 sonrası doğumluların hepsi yeni kodlara sahip değil. Sadece Doğum Kodları 4-5-6-7-8-9-10- ve 11 olanlar dünyaya farklı geldiler bu nedenle bu çocukların aileleri onları anlamakta zorlanabilirler.  Bu bilgileri “ Doğum Tarihinizdeki Şifre” kitabımda paylaştım. Dileyen ebeveynler bu kodlara bakarak çocukları hakkında bilgi sahibi olabilirler.

KOD 21’in Analizi

Genel Analiz

Tüm ilişkilerinizde alma- verme dengesini tutturmalısınız. Karşınızdaki kişiye haddinden fazla verici, fedakâr davranırsanız ve ondan karşılık göremezseniz çok incinebilir, içerleyebilir ve kırılabilirsiniz. İlişkide kendinizi geri çekerek karşı tarafa duvar örebilirsiniz. Böylesi durumlar sizin yaşama ve kişilere karşı güveninizin yıkılmasına sebep olabilir.  Verici olmanın dozunu ayarlamalısınız bunun kıstası kendi sınırlarınızı çiğnememeniz olmalıdır.  Kesinlikle sizden bir şey istenmeden yardım etmeye kalkmamalısınız. Bırakın karşınızdaki kişiler sizden önce talepte bulunsunlar, talepten sonra yapacağınız yardım ya da destekler hak ettikleri değeri bulacaklardır. Birisi sizden yardım istediğinde önce sorun kendinize “ ben bu yardımı yaparsam ve karşımdaki nankörce davranırsa kırılır mıyım?” diye. Sevilmek de dâhil olmak üzere bir beklenti halindeyseniz size destekte bulunmamanızı öneririm.  Ne zaman ki “ ben bu yardımı sadece kendimi mutlu etmek için yapıyorum, ister takdir etsin ister etmesin” diyeceksiniz işte o güne kadar yardım etmeyin. Karşınızdaki kırılacak diye istemediğiniz bir şeyi yapmayın. İstediğinize “evet”, istemediğinize “ hayır” deyin. Aşırıya kaçmamak şartıyla başkalarından siz de bir şeyler isteyin. Reddedilme riskine rağmen bunu mutlaka yapın. Başta reddedilseniz de bir süre sonra herkes her istediğiniz yerine getirmeye başlayacaktır. Deneyin göreceksiniz.

Bununla beraber yaşamda hizmet etmekle de yükümlüsünüz ancak bu hizmet yaşam alanı için olmalıdır. Sosyal sorumluk projelerinde çalışabilirsiniz, bilgileriniz başkalarına anlatabilirsiniz. İhtiyacı olanlara ya da yardım kuruluşlarına maddi destekte de bulunabilirsiniz. İçerlemeyeceğiniz kırılmayacağınız yani beklenti içerisinde olmayacağınız kişilere destekte bulunmalısınız. Beklentisiz şekilde bol bol başkalarına destekte bulunmalısınız. Böylelikle maddi ve manevi bolluk ve bereket sizin yaşamınızın her alanına nüfuz edecektir.

Reddedilme, istenmeme ve tercih edilmeme korkunuzun üstesinden gelmelisiniz. Yaşamınızda özgüveninizi yüksek tutmalı ve alma- verme dengesini koruyarak yaşamda başkalarının hayatına ışık tutacak hizmetlerde bulunmalısınız.

Siz dünya için özel bir ışık ve renksiniz bunu yaşama geçirmelisiniz.

Çok yaratıcı, çok becerikli, çok yönlü bir yapıya sahipsiniz. Analiz etme, sentezleme ve çözüm odaklı düşünme yeteneğiniz size yaşamda büyük başarılar sağlayacaktır. Olayları ilişkilendirebilir yeni buluşlar ya da yeni çıkarımlarda bulunabilirsiniz. Hayata yenilik ya da yeni bakış açısı getirebilecek bir gücünüz olduğu için kimsenin öngöremediği muhteşem yeniliklere, gelişmelere, icatlara, projelere imza atabilirsiniz. Başka insanların düşünemediklerini düşünebilmenizin,  çok güzel projeler ya da eserler ortaya koyabilmenizin güçlü enerjisi size doğumunuzla hediye edilmiştir. Henüz bunları gerçekleştiremediyseniz aşağıdaki önerilerim üzerinde çalışma yapmanız sizi hedef ve arzularınıza taşıyacaktır. Kendiniz üzerinde bazı çalışmalar yapmalısınız.

Siz yüksek yaratıcılık enerjisine sahipsiniz. Sanat alanında ya da proje üretme alanında çok başarılı olabilirsiniz. Bu enerjinizin mutlaka bir alana kan alize olması gerekmektedir. Yani bir eser ortaya koymalısınız, bu planlanan bir projeyi hayata geçirmek olduğu gibi, kitap yazmak, resim yapmak gibi sanat alanı da olabilir. Yüksek enerjiye sahip olduğunuz için mutlaka fiziksel egzersiz yapmanız lazım. Sporla ilgilenebilir ve ya dans edebilirsiniz. Bu şekilde fiziksel ve ruhsal enerjinizi harekete geçirmeniz sizin üst enerji alanlarına çıkmanızı ve çok olumlu deneyimler yaşamanızı sağlayacaktır. Böylelikle kendinizi güçlü, özgür, enerji dolu hissedeceksiniz. Eğer bu yaratıcı enerjiyi bir alana kanalize etmezseniz ve fiziksel aktivitelerde bulunmazsanız o zaman bu enerji bloke olabilir ve böylece bir duyguya, kişiye ya da maddeye bağımlılık durumu ortaya çıkabilir. Daha ziyade öfke enerjisine bağımlı olabilirsiniz. İçsel bir öfke yaşayabilir ve bu sebeple öfkeleneceğiniz deneyimleri yaşamınıza getirebilirsiniz. Dışarıya karşı son derece sevecen ve sevimli bir görüntünüz olsa da eğer bağımlılık enerjisi geliştirdiyseniz yakınlarınıza karşı öfkeli ve ters davranışlar gösterebilirsiniz.

Üstesinden gelmeniz gerekli bir diğer durum duygularınızı ifade etmeniz gerekliliğidir. Kırılmamak adına ya da kırıldığınız da bunu beli etmemek adına sert ve soğuk davranışlarda bulunmamalı kalbinizi katılaştırmamalısınız. Her duygunuzu incinebilme ihtimalinize karşın hatta en derin korkunuz  olan reddedilme ihtimaline rağmen cesaretle ve güvenle kendi duygu ve düşüncelerinizi  ifade etmelisiniz. Kırıldığınızda kırıldığınız söylemelisiniz. Tabi bunu yaparken ifade şekline dikkat etmelisiniz. Karşı tarafın egosuna zarar verecek şekilde suçlama dilini kullanmadan, bilgece ve açıkça kırıldığınızı ya da hissettiğinizi söylemlisiniz. Yani “ senin yüzünden kendimi değersiz hissediyorum” demek yerine    “ bu durum içinde kendimi değersiz hissettim” demelisiniz. Eğer bu tespitimde isabetliysem, suçlama dilini bugün itibariyle yaşamınızdan çıkarmanızı öneririm. Konuşmalarınız sadece durumlar ve hisler üzerine olursa tüm ilişkilerinizde uyum ve başarı yakalarsınız. Böylesine bir duygusal samimiyet gerçekten cesaret ister ve siz cesursunuz.  Bu şekilde davrandığınızda tüm yaşamınızı sevgi enerji kuşatacaktır. Böylelikle yaşamınıza sihirli bir değnek değmişçesine sevgi çemberi içerisine girdiğiniz gibi duygularınız rahatlıkla akışa geçtiği için blokajlarınız kalkacaktır. Bu davranışların ödülü olarak da maddi ve manevi bolluk bereket yaşamınızın her alanına nüfuz edecektir.

Liderlik özelliğine sahipsiniz ve sizin istediğiniz olsun istersiniz. Söylediğiniz bir şeyi karşı taraf yapmazsa çok öfkelenebilirsiniz.  Yaşamda her zaman esnek, rahat ve sakin olmakta fayda var. Öfke anlık egosal bir haz verir ve sizi yaşam başarısına taşımaz, üstelik hiç de işe yaramaz. Akıllıca olan davranış modeli; olaylara dışarıdan bakarak sağduyulu hareket etmek ve her daim sakin olmaktır. İşte bu tarz bir davranış çözüm odaklı olduğu için daima sizi başarıya taşıyacaktır.  Daha sakin olmaya çalışarak ve çalışanlarınıza baskıcı davranışlar göstermeden liderlik özelliklerinizi kullanmanız sizi sayılan ve sevilen bir kişi yapacaktır.

Dönem dönem yaşadığınız özgüven eksikliğiniz olabilir. Kendi yeteneklerinize ve kendi iç gücünüze yeterli derecede inanmıyor ve güvenmiyor olabilirsiniz. Bu nedenle özgüveninizi güçlendirme konusunda çalışmalar yapmalısınız. Hata yapmaktan ya da rezil olmaktan korkmamalı cesaretle yaşama atılmalı ve yapmak istediklerinize odaklanmalısınız. Bu durumu gerçekleştirebilecek yüksek güce sahipsiniz. Kimsenin ne de düşüneceğine ya da ne söyleyeceğine aldırmadan doğru bildiğiniz yolda yürümeniz gerekmektedir. Herkesin hata yapma hakkı vardır. Gerekirse bırakın hata yapın. Önemli olan aynı hatayı tekrar etmemektir. Hata yapma hakkınızı kullanın hedef, arzu ve amaçlarınız doğrultusunda yolunuzda yürüyün.

Dönem dönem depresif ruh haline girebilir kendinizi çaresiz hissedebilirsiniz bu aşamada kendi iç gücünüze güvenin ve silkelenip ayağa kalkın, yaşama coşkuyla sarılmaya devam edin.

Siz dünyaya hizmet vermeye ve ışık tutmaya geldiniz depresif ruh halinde olma hakkına sahip değilsinizJ

Aşk İlişkileriniz

Siz daha çok size gösterilen ilgiye aşık olursunuz. Zamanla siz de karşınızdakini daha çok önemseyebilirsiniz. Başlangıçta bağ kurmak sizin için kolay olmasa da zamanla karşınızdaki bağlanırsınız. İlişkinizdeki kişi size karşı olan ilgisini azaltırsa ya da ilgisini eskisi kadar özenli göstermezse eski ilgiyi tekrar almak için daha çok verici olmaya başlayabilirsiniz. Durum düzelmezse önceleri ilgisizliğinden şikâyetçi olduğunuza dair söylenebilir ve eleştirici konuşabilirsiniz. Durum bu şekilde de düzelmediğinde öfkelenebilir, içerleyebilir ve o kişiden uzaklaşabilirsiniz.

İlişkilerinizde beklenti içinde olabilirsiniz. Hep ilgi görmek isteyen taraf olursunuz aslında bu aşamada kendinize sormalısınız “ben karşımdaki kişiye yeterli derecede ilgi gösteriyor muyum?, Onun bana davranmasını beklediğim gibi ben de ona davranıyor muyum?” diye.  Başta ilgi göstermeyip sonradan fazla ilgi göstermek de alma- verme dengesini bozmaktır.

İlişkilerde yapmanız gereken en önemli davranış öncelikle karşı taraftan beklenti içerisinde olmaktan vazgeçmeniz olmalıdır. İkincisi karşınızdaki kişiyi kendi istediğiniz gibi şekillendirmeye çalışmaktan da vazgeçmelisiniz. Onu olduğu gibi kabul edin, çünkü siz onu başlangıçta öyle olduğu için sevmiştiniz, değiştirirseniz o kişi sevdiğiniz kişi olmaktan çıkacaktır.

Bir diğer önemli konu da;  ne hissediyorsanız olumlu dil kalıpları kullanarak, asla karşınızdaki suçlamadan sorunu çözmeye odaklı bir şekilde duygularınızı ifade etmeniz gerekliliğidir.  Hisleriniz hakkında konuşun ve karşı taraftan bu konuda destek isteyin.

İlişkinizdeki kişiyi hiçbir zaman yargılamayın, eleştirmeyin, suçlamayın. Öfke duygusu yaşarsanız bu durum hakkında konuşun içinize atıp da olmadık bir noktada bardağı taşırmayın ve yıkıcı davranmayın.

Bunların üzerinden gelmişseniz ne ala, gelmemişseniz uzun süreli, kalıcı, güven ve sevgi dolu bir ilişkiye sahip olmak adına bu davranış modelleriniz üzerinde çalışın. “Ben böyleyim” demekte bir seçim elbette ancak bu seçimle kısa süreli ve hırpalayıcı ilişkiler sürmeye devam eteniz de olası. Durum böyleyse, olumlu davranış modellerine sahip olmayı seçmek ve değişmek, size ilişkilerinizde tatmin duygusunu yaşatacaktır. Bu duruma ek olarak da –meli,-malı larınızdan yani kendinize ve ilişkiye koyduğunuz kuralları bir kenara bırakmanız gerekmektedir. Bu konular üzerine çalışı değişiminizi gerçekleştirdiğinizde gerçek bir ilişki yaşayacaksınız, ilişkimsi bir ilişki değilJ

İş ve Kariyer Hayatınız

Liderlik özelliklerine, yöneticilik vasıflarına ve yüksek yaratıcılık enerjisine sahip olduğunuz için genellikle iş hayatınızda çok başarılı olabilir ve kariyerinizde yükselebilirsiniz. Muhteşem projeler düşünüp bunları hayata geçirebilirsiniz ve genellikle iş hayatınızda şan ve şöhrete sahip olursunuz.

Adaleti gözettiğiniz takdirde daima sayılan ve sözü dinlenen bir yönetici olabilirsiniz. Saygınlık sizin için önemli bir değerdir ve genellikle sayılan bir kişi olursunuz. Bununla beraber içsel öfkenizi bertaraf edemezseniz insanların çekindiği hatta dengesiz bulduğu bir yönetici konumuna da gelebilirsiniz. Bu durum iş ilişkilerinizi olumsuz etkileyebilir.

Dönem dönem yaşadığınız özgüven eksikliği sebebiyle bazen kendinizi geri planda bıraksanız da bir şekilde özgüveniniz yerine geldiğinde yükselişe doğru hızlı bir ivme kazanabilirsiniz.

İş hayatında kurallar genellikle faydalı olabilir,  –meli malı larınız burada işe yarayabilir ancak bu davranış modelleriniz çok katı kurallar olmadığı sürece olumlu sonuç verecektir.

Sonuç olarak iş yaşamınızda yüksek başarılar yakalama, kariyerde yükselme potansiyeline sahip olduğunuzu rahatlıkla söyleyebilirim.

Mali Durumunuz

Para sizin için önemli bir değerdir. Konforlu bir yaşam sürebilmeniz ve kendinizi özgüvenli hissedebilmeniz adına paraya çok değer verir ve sevesiniz. Genellikle de size para gelir. Paranın akışının dönem dönem ciddi bir şekilde kesildiği deneyimler yaşayabilirsiniz böyle durumlara gelmemek için sizin maddi anlamda başka insanlara mutlaka maddi destekte bulunmanız şarttır. Bu şekilde paranın daim olarak gelişini ve artışını, bereketini sağlamış olursunuz. Buradaki kritik nokta maddi yardımları beklentisiz yapmanızdır. Beklenti ile yaptığınız ya da yaratanla bu konuda pazarlığa girdiğiniz zaman da para akışınız sekteye uğrayabilir. Beklentisiz olarak maddi hizmetlerde bulunduğunuzda öngördüğünüz ve öngörmediğiniz çeşitli kaynaklardan size paranın aktığını göreceksiniz.

Sağlığınız

Duygularınızı da mutlaka olumlu dil kalıpları kullanarak ifade etmelisiniz. Kendinizi ifade edemeyip duygularınızı bastırırsanız ya da duygularınızı hiçe sayarsanız baskılanmış enerji sebebiyle ciddi kilo alabilirsiniz.

Yüksek yaratıcılık enerji çok güzeldir ancak bir sanat alanına ya da bedensel egzersiz alanına aktarılmadığı zaman yüksek oranda bağımlılık enerjisi yaratır. Bu nedenle sigara, alkol gibi bir maddeye olduğu gibi öfke, endişe gibi bir duyguya da bağımlı olma potansiyeline sahipsiniz. Eğer spor, dans gibi fiziksel bir egzersiz yapar ve sanat alanlarıyla da ilgilenirseniz siz kendiniz çok özgür, özgüvenli, güçlü ve sağlıklı hissedersiniz. Uzun yıllar boyunca da sağlıklı bir ömür sürersiniz.  Bastırılmış öfke enerjisine de sahip olduğunuz için sinir sisteminiz çok hassastır düzenli egzersiz programı yapmanız size gerçekten çok iyi gelecektir.

Analizlerimde yer alan olumsuz davranış modellerinizi olumlu davranış modellerine çevirdiyseniz bu tekâmülünüzden dolayı sizi yürekten tebrik ederimJ

En Temel Korkularınız

  • Sevilmeme Korkusu
  • Güvensizlik korkusu ve özgüven eksikliği
  • Güçsüzlük Korkusu
  • Değersizlik Korkusu
  • Tercih Edilmeme Korkusu
  • Kendini ifade edememe, Anlaşılmama ya da Yanlış Anlaşılma Korkusu

Yaşantınızda genellikle yukarıda bahsi geçen konular hakkında deneyimler yaşarsınız çünkü sizin bu dünyada geçmeniz gerekli dersleriniz bu davranışlarınızı düzenlemek ve korkularınızdan arınmaktır. Bu durumu düzenleyene kadar benzer sınavlardan geçmeye devam edebilirsiniz.  Benden söylemesiJ Önerim aşağıdaki olumlamaları kullanmanız, esma çalışmasıyla kendinizi güçlendirmenizdir. Farkındalıkla ve bilinçli olarak bu konular üzerinde de çalışma yapmalısınız.  Eğer söz konusu durumlar ileri boyutta ise profesyonel destek almanız çok faydalı olacaktır.

Ruhsal Tekamülünüz İçin Yapmanız Gerekenler

  • Yaratıcılık enerjinizi mutlaka bir sanat alanına ya da proje üretmeye aktarmalısınız. Yaratıcılık enerjisi bir armağandır bu armağanın hakkını vermediğinizde içinizde bastırılmış öfke enerjisi, sıkışmışlık hissi oluşur.
  • Liderlik özelliklerinizi adil ve hoşgörülü bir şekilde kullanmalısınız. Adil bir lider olmakla, öncülük yaparken başkalarına da faydalı olmakla yükümlüsünüz.
  • Alma-Verme dengesini korumalısınız. Ne çok alıcı ne çok verici olmamalısınız. Başkalarını hak ve sınırlarına da kendi hak ve sınırlarınıza da saygılı olmalısınız.
  • İnsanlığa ve yaşama gönülden, karşılıksız hizmet etmelisiniz bu şekilde maddi ve manevi bolluk ve bereket yaşamınıza akacaktır.
  • -meli,-malı gibi katı kurallarınız esnetmelisiniz. Hoşgörülü, esnek olup ve herkesi olduğu gibi kabul eden bir davranış modeline geçmelisiniz.
  • Özellikle ilişkilerde hep karşıdan ilgi beklemekten vazgeçmelisiniz. Size gösterilmesini istediğiniz ilgiyi karşı tarafa siz göstermelisiniz.
  • Olumlu bir lider olarak yaşamda fark yaratmalı ve başkalarına örnek olmalısınız.
  • Duygularınızı olumlu dil kalıplarıyla mutlaka ifade etmelisiniz. Böylelikle içinizde öfke enerjisi birikmemiş olacak.
  • Yanlış anlaşılmaktan ya da anlaşılamamaktan korkmayıp ne düşünüyorsanız olumlu dil kalıplarıyla açıklamalısınız.

Olumlamalarınız

  • Ben kendime hak ettiğim değeri veriyor ve kendimi çok seviyorum.
  • Ben değerliyim ve her şeyin en güzelini hak ediyorum
  • Ben sevilmeye layığım öncelikle ben kendimi seviyorum
  • Ben hoş görülüyüm, önce kendimi sonra herkesi olduğu gibi kabul ediyorum. Ben kendime ve kendi yeteneklerime çok güveniyorum. Ben özgüven sahibiyim.
  • Ben yaratıcı enerjimi faydalı alanlara yönlendiriyorum. Ben çok yaratıcı ve yetenekliyim.
  • Her zaman ve her durumda sakinim ve sağduyulu hareket ediyorum.
  • Duyularımın farkındayım ve duygularımı olumlu bir şekilde rahatlıkla ifade edebiliyorum.
  • Ben insanlara örnek olan hakkaniyetli bir liderim.
  • Ben hoş görülüyüm ve kendimi de başkalarını da olduğu gibi kabul ediyorum.
  • Ben esnek bir yapıya sahibim ve yaşamda kendimi çok rahat hissediyorum.
  • Sakinim ve çok huzurluyum
  • Yaşadığım her an ve aldığım her nefes için, sahip olduklarım ve olmaya devam ettiklerim için Rabbime daima şükrediyorum

Not: Olumlamaları sadece sabah ilk uyandığınız anda ve gece uykuya dalmadan önce yapın. Bu dönemlerde beyin dalgalarınız Alfa frekansında olduğu için egonuz devre dışıdır. Gün içerisinde olumlama yapmayın çünkü egonuz görev başındadır ve değişimize tepki verir. Bu nedenle olumlamaları gündüz yaparsanız, kullandığınız olumlamaların tam tersi deneyimler içerisine girebilirsiniz.

Esmalarınız

Aşağıda ki esmaları zikretmeniz de size çok faydalı olacaktır.

  • Ya Halim ( 88 kere) sakinlik verir ve olaylara sağduyulu yaklaşmanızı sağlar
  • Ya Kuddüs ( 170 kere) Bağımlılık enerjisinden sizi kurtaracaktır.
  • Ya Selam (131 kere) İçinize huzur, rahatlık ve güven duygusu verecektir.
  • Ya Musavvir (336 kere) Yaratıcılık enerjinizi kullanarak yaşamınızda somut ve çok güzel oluşumlar ortaya koymanızı sağlayacaktır.
  • Ya Vedud (20kere ) Herkes tarafından sevilmeniz sağlayacaktır.
  • Ya Aziz (94 kere) Saygınlığınızı arttıracaktır

Esmalardan yukarıda birkaç örnek verdim. Esmalar ile ilgili detaylara telif gelirimi yardım kuruluşlarına bağışladığım “Esmaların Gizli Hazinesi” kitabımdan ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgi için;