Doğu'da fiilen özerklik ilan edildi! ŞOK SÖZLER

Abone ol

BBP lideri Mustafa Destici, doğu bölgesinin fiili olarak özerkleştiğini söyledi. Destici, Türk milletinin müzekere anlaşmalarını yırtıp atacağını belirtti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Güneydoğu'daki gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada hükümete sert sözlerle yüklendi.

Destici, "Doğu bölgesi fiili olarak özerkleşti. Adına çözüm süreci dedikleri süreçle birlikte başbakan yardımcısının ve Apo’nun, İmralı canisinin açıklamaları birbiri ile örtüşüyor" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yozgat’ta babasını kaybeden BBP Yozgat eski İl Başkanı Hasan Karaca ve Berlin Alperen Ocakları Başkan Yardımcısı Adem Karaca’ya taziye ziyaretinde bulundu. Destici, taziye ziyareti sonrası çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

FİİLİ OLARAK ÖZERKLEŞTİ

Doğu bölgesinin fiili olarak özerkleştiğini söyleyen Destici, bu yaşanan süreçte adına çözüm süreci dedikleri süreçte, başbakan yardımcısı ve PKK ele başı Abdullah Öcalan’ın açıklamalarının birbiriyle örtüştüğünü söyledi. Destici, şöyle devam etti:

BEŞİR ATALAY VE ABDULLAH ÖCALAN'IN AÇIKLAMALARI ÖRTÜŞÜYOR

"Adına çözüm süreci dedikleri süreçle birlikte başbakan yardımcısının (Beşir Atalay) ve Apo’nun, İmralı canisinin açıklamaları bir biri ile örtüşüyor. Yani el ele, kol kola maalesef Türkiye’yi bir bölünmeye doğru götürüyorlar. Zaten bizim bu iktidarla ilgili ortaya koyduğumuz en önemli şerhlerden bir tanesi bu. Adına çözüm süreci dedikleri bizim çözülme ve ayrışma olarak adlandırdığımız süreç. Yani öyle bir hale gelmiş ki bakın yine yol kapatıldı Bingöl-Diyarbakır karayolu aynı şekilde.

PKK OPERASYON YAPIP HARAÇ TOPLUYOR

PKK’nın gençlik birimleri asayiş uygulamasıyla uyuşturucu operasyonları yapıyor polisin yerini almış, vergi adı altında haraç topluyorlar. Bölgede her türlü yasa dışı eylemler yapıyorlar. Yani nasıl oluyor adam sözde şehitlik kuruyor ve onun önüne yani Türkiye’de katliamlar yapmış bir teröristin heykelini dikiyor ve bu seyrediliyor. Bu dilkilirken, kurulurken bütün bunlara fırsat veriliyor ve maalesef hükümetin bütün bu uygulamaları oradaki valisinden, kaymakamına ve emniyet müdüründen bütün yetkililere karşı elini kolunu bağlamış durumda.

Öyle bir duruma getirmiş ki valiler başbakana ve hükümete şirin gözükme adına kıraldan çok kıralcılık yapıyor, dalkavukluk yapıyor, Apo ile bir vali çıkıp başbakanı aynı kefeye de koyabiliyor. Tabi en büyük tehlikelerden bir tanesi bu."

IŞİD BAHANESİYLE PKK KUZEY IRAK’A DA YERLEŞİYOR

PKK’nın IŞİD bahanesiyle Kuzey Irak’a yerleştiğini söyleyen Destici, "PKK, kuzey Irak’a yerleşiyor. Suriye’nin kuzeyiyle bütünleşme devam ediyor. Tabi bütün bunlara baktığımız zaman gerçekten bunların hiçbiri kabul edilemez ama inşallah büyük Türk milleti buna izin vermeyecektir. Yani hükümet kimle hangi anlaşmayı yaparsa yapsın, büyük Türk milleti inşallah bu pazarlıkları da bu müzakereleri de yaptıkları bu anlaşmaları da bence yırtıp atacaktır ve onların yüzlerine çarpacaktır, bu günlerin de yakın olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Günün Önemli Haberleri