Destici'den CHP'ye 14 bin PKK'lı öğretmen tepkisi

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 14 bin PKK'lı öğretmenin atılacağı iddialarına tepki gösteren CHP'ye yüklendi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "14 bin PKK'lı öğretmen tartışmasıyla ilgili olarak "Anamuhalefet partisi, sen hangi akılla hangi mantıkla buna arka çıkıyorsun, HDP ile aynı çizgiye geliyorsun? Bunun kabul edilebilir bir tarafı yoktur." dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

PKK'ya karşı yürütülen operasyonlara dikkati çeken Destici, bu örgüte karşı yapılan toptan taarruzu sonuna kadar desteklediklerini bildirdi. Destici, örgütün çökertilmesi için sadece askeri değil aynı zamanda ekonomik ve siyasi önlemlerin de alınmasının önemine işaret etti.

İHRAÇ ETMEYİP BESLEYECEK Mİ?

Hükümetin açıkladığı "14 bin PKK'lı öğretmen" konusuna değinen Destici, "14 bi̇n öğretmeni̇ eğer gerçekten bunların PKK ile ilişkisi tespit edildiği halde, açığa almayıp, ihraç etmeyip, yargıya teslim etmeyip besleyecek mi Türkiye? Hala maaş mı vermeye devam edecek? Buna sahip çıkan CHP'yi anlamakta güçlük çekiyoruz. Anamuhalefet partisi, sen hangi akılla hangi mantıkla buna arka çıkıyorsun, HDP ile aynı çizgiye geliyorsun? Bunun kabul edilebilir bir tarafı yoktur." diye konuştu.

Destici, Kobani olayları sırasında YPG'nin Türkiye üzerinden Suriye tarafını geçmesini eleştirdiklerini ve bugün haklı çıktıklarının görüldüğünü belirterek, "PYD'yi yok etmeden, PKK'yı, Kandil'i yok edemezsiniz. Fırat'ın doğusu, batısı yok, Türkiye PYD'nin varlığına göz yumamaz." ifadesini kullandı.

HAKSIZ TUTUKLAMA

BBP Genel Başkanı Destici, Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal'ın haksız yere tutuklandığını savundu. Yenikapı ruhunun korunması gerektiğini, bunun için ellerinden gelen yardımı yaptıklarını anlatan Destici, buna karşılık haksız ve hukuksuz tutuklamalar dolayısıyla kamuoyunda bu ruha yönelik şüphelerin arttığına dikkati çekti. Kartal'ın "İdris Bal ve Hakan Şükür ile görüştü" diye tutuklandığını iddia eden Destici, bir siyasi parti genel başkanının herkesle görüşebileceğini vurguladı.

Destici, ayrıca FETÖ ile mücadelede bazı ülkücülerin göz altına alınmasını kınadı.

Günün Önemli Haberleri