Cumhurbaşkanı Erdoğan 'kanıma dokunuyor' dedi talimatı verdi

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta'da halka seslendi. Erdoğan'ın gündeminde marketlerde yüksek fiyattan satılan sebze ve meyveler vardı. "Kanıma dokunuyor" diyen Erdoğan, depolarda bekletilen elmaların büyük şehirlere gönderilmesi için talimat vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingte konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

TERÖR BARONLARININ DİZLERİNİN BAĞI ÇÖZÜLSÜN
"Sizden 31 Mart'ta yine tarihi bir zafer bekliyorum. Öyle bir cevap verin ki mazlum ve mağdurların kalplerine inşirah olsun. Millet düşmanlarının yürekleri titresin. Kandil'deki, Pensilvanya'daki terör baronlarının dizlerinin bağı çözülsün. 

Tanzim satış müessesini bir süre daha devam ettireceğiz. Her şey yolunda giderse bu yöntemi sona erdiririz, şayet fırsatçılar direnmeye devam ederse sistemi sürdüreceğiz.

ŞİMDİ BURADA ELMALAR DEPOLARDA YIĞIN
Şimdi burada elmalar depolarda yığın. Şimdi arkadaşlar bana söyledi. Hani açtık ya tanzim satışlar. İnşallah bunları da uygun, ucuz fiyatla oralardan vatandaşlarımıza ulaştıralım diyorum.

BAKANIMI ARAYACAĞIM
Hazine Maliye Bakanımı, Gıda Tarım Bakanımı, Ulaştırma Bakanı'mı arayacağım buradaki elmaları süratle İstanbul'a Ankara'ya gönderin diye. Benim milletimi kimse sömüremeyecek.

BUNUN ADI SOYGUNDUR
Ispartalı çiftçinin 1 TL'ye sattığı elmayı Ankara'daki İstanbul'daki kardeşim 10-15 TL'ye yiyorsa bunun adı soygundur. Benim kanıma dokunuyor. Bunun adı vurgundur soygundur. Şu anda 100 bin ton elma var. Bunu halledeceğiz başka çaresi yok. 

HER ŞEY YOLUNDA GİDERSE BU YÖNTEMİ SONA ERDİRİRİZ
Tanzim satış müessesini bir süre daha devam ettireceğiz. Her şey yolunda giderse bu yöntemi sona erdiririz, şayet fırsatçılar direnmeye devam ederse sistemi sürdüreceğiz

ŞİMDİ YENİ BİR HAMLENİN EŞİĞİNDEYİZ
735 teröristi güvenlik güçlerimiz yakaladı şimdi bunlar hesaba çekiliyor.
Daha birkaç sene önce teröristlerin cirit attığı bölgelerde bugün huzur var. Şimdi yeni bir hamlenin eşiğindeyiz. İnşallah güvenli bölgeler tesis edeceğiz. Operasyonla ilgili planlarımızı belirledik. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık.

Günün Önemli Haberleri