CITROEN C1 AIRSPACE Sürüş İzlenimi

CITROEN C1 AIRSPACE Sürüş İzlenimi

Nehir Yılmaz hnehiryilmaz@hotmail.com

Daha önce shine versiyonunu test ettiğim bu mini otomobilin bu defa Airspace versiyonunu test etme fırsatı buldum. Eskiden olduğundan daha fazla ilgi çeken bu sınıfın en renkli oyuncularından biri, C1. Daha çok gençlere hitap ediyor gibi görünse de artık trafik ve park sorununun çığrından çıktığı büyük şehirlerde, mini sınıf genç yaşlı herkese hitap eder durumda.  Mini sınıf işlevselliğinin yanında özellikle tasarımıyla dikkat çekiyor ve bu sınıfın tasarım konusunda bence açık ara öndeki otomobili C1 Airspace.

 

Feel, Shine ve Airspace olarak üç farklı versiyonla satın alabildiğiniz otomobilin, Airspace versiyonunun 3 farklı tavan rengini 8 farklı gövde rengiyle kombine edebiliyorsunuz. Benim otomobilimin kırmızı tavan rengi, kırmızı yan aynalarla muhteşem bir uyum içinde.

Ülkemizde 5 kapılı versiyonu bulunan otomobilin özellikle ön tasarımı çok şık.  Dinamik ve sportif tasarımı, canlı renklerle birleşince ortaya ele avuca sığmayacak bir enerji çıkıyor. Ledli ön farların yaramaz bir bakış verdiği otomobilin içi de aynı derecede enerjik. Kendinize göre rekleri seçebilirsiniz.

 

Otomobilin içi dışından görünen havaya göre çok daha geniş ve ferah ancak benim kullandığım gibi açılır tavan versiyona sahipseniz çok daha ferah bir alan sizi beklliyor, yani tüm gökyüzü. Daha öncede belirttiğim gibi otomobilin koltukları başlıklarla birlikte tek parça buna bayılan arkadaşlarım olduğu gibi hoşlanmayanlarda oldu, burası zevk meselesi ancak kullanıma gelirsek bence gayet rahat. Benim otomobilimin iç kısmında yani dokunmatik ekran yanında ve vites bölümünde  parlak siyah renk kullanılmış, ancak bunları farklı renklerle kombinleyebileceğiniz ön konsol paketleri bulunuyor. Direksiyon elektrik destekli ve oldukça hisli. Şehir ruhu yanında şehir için kullanım detayları eksik değil. Yeterli derecede eşya gözleri mevcut benim kadar dağınık bir sürücüyü topladıysa, sizide üzmeyecektir. Mini otomobil beklediğinizden fazla baş ve diz mesafesi veriyor. 196 litrelik bagaj hacmine sahip, ancak yolcunuz yoksa koltukları yatırarak 780 litreye ulaşabilirsiniz.

 

Bu otomobili kolay park edilebilsin diye bu kadar küçük yapmışken birde dilerseniz geri görüş kamerasına sahip olabilirsiniz. Bu durumda acemiler ve iş sonrası birde park etmeye üşenenler için büyük kolaylık sağlanmış oluyor. Esp,Ebd (Elektronik fren güç dağılımı) yokuş kalkış desteği gibi özellikler standart sunuluyor.

C1  68 beygir güç üreten 3 silindirli 1.0 litrelik benzinli motora sahip.Tork değeri ise 95,5 (Nm). Otomatikleştirilmiş 5 ileri şanzımanla birlikte oldukça rahat bir kullanımı var, ben bu defa otomobili uzun yolda kullandım. Yine şanzıman geçişlerinin hissedildiği bir yolculuk oldu. Ses yalıtımı ise rahatsız edici boyutta değil. Ses konusunu dert etmiyorsanız uzun yolda tavanı açabilirsiniz, üstelik bunun için durmanıza gerek yok tek düğmeyle seyahat halinde gökyüzüne merhaba diyebiliyorsunuz. Yoğun trafikte 6.5 olan yakıt tüketimi uzun yolda 5.5 litrelere kadar düştü. Esp sisteminin varlığıyla biraz daha cesur olabileceğiniz otomobil virajlarda mantıklı hızlarda gayet dengeli. Otomobil ilgi çekici tasarımı ve canlı renkleriyle, bayan ve gençlerin öncelikli tercihi olsada, şehirde yaşayan herkes için gayet ergonomik ve şehir dışında da kullanabileceğiniz bir otomobil.