BMW 218i Active Tourer Test Sürüşü

BMW 218i Active Tourer Test Sürüşü

Nehir Yılmaz hnehiryilmaz@hotmail.com

Bu hafta tüm modelleri arkadan itişli olan Bmw’nin ilk önden çekişli 218i modelini kullanıyorum. İlk önden çekişli 218i aynı zamanda markanın ilk MPV sınıfı otomobili. Bu sınıfın özellikleri ve BMW özellikleri bir araya gelince otomobil oldukça merak uyandırıyor.
 

Bir aile otomobilinden beklenenin üzerinde sürüş zevki sunacağından hiç şüphe uyandırmayan bir tasarımı var. Önden bakıldığında biraz dik ve yüksek olan ön kısımda böbrekler her Bmw modelinde olduğu gibi yerini almış, muhteşem tasarlanan geriye doğru çekilen farlar sportif görüntü sağlayacakken ön kaput yukarıya doğru yükselerek ön camla birleşiyor ve yükseliş devam ediyor, bu ise sportif görüntüyü aile otomobili çizgisine sokan kısım. Yüksek karoser ve arkadan bakınca diğer aile modellerinden aşağı kalmayan arka tasarım klasik Bmw heyecanını yine de veriyor. Arka kısım demişken bagaj kapağının altında 468 litrelik bir hacim var. Ve düz zeminin altında yine ayrı bir kısım var ki bu kesimde çok ortada olmasını istemediğiniz ya da sık kullanmadığınız eşyalarınızı göz önünde olmadan muhafaza edebilirsiniz. Bagajın yükleme eşiği yükleme esnasında kolaylık sağlayacak şekilde alçak. Yine bagaj içinde yan kısımlarda bulunan tuşlarla tek seferde arka koltukları yatırarak çok kolay bir şekilde gerekirse fazla eşyalarınız için yer açabilirsiniz. Ancak yine tek tuşla koltuklar eski haline dönmüyor, arka kısma geçip kendiniz düzeltmeniz gerekiyor.

Kokpite geçince klasik bir BMW’nin içinde olduğunuzu anlıyorsunuz ancak yeni otomobilin kendisine özel tasarım detayları da bulunuyor. Kullandığım versiyondaki bej döşeme panoramik cam tavan parlak ahşap kaplamalar otomobilin içinde zarif ve ferah bir atmosfer oluşturuyor. Yüksek oturma pozisyonu ve geniş görüş alanı ise rahat kullanım sinyalleri veriyor. Biraz küçük kalan torpido dışında kapı kollarında, vites konsolunda, kol dayamanın içinde ve altında bolca eşya saklama gözü var. Ayrıca vites konsolunda iki bardaklık bulunuyor. Ama en rahatı klimanın üstünde müzik sisteminin altında bulunan kapaklı göz, telefon ve her an elinizin altında olmasını isteyebileceğiniz küçük eşyalar için mükemmel yerde. Bir ayrıntıda diğer modellerden farklı olarak klima sisteminin altında bulunan sürüş modunu değiştirmenize yarayan şalter şeklindeki tuş. Bu tuş yine BMW ye ait Mini markasını hatırlatıyor. Direksiyon ve gösterge paneli oldukça sade ve kullanışlı bir diğer güzel detaysa sürüş esnasında gözünüzü yoldan ayırmadan hızınızı ve sürüş bilgilerini görebildiğiniz Head-Up Display. Çok uzun boylu olsanız bile tavan yüksekliği konusunda sıkıntı yaşamayacağınız net. Özellikle arkada diz mesafesi oldukça iyi ve ileri geri hareket edebilen arka koltuklar sayesinde özellikle çocuklarla seyahat ediyorsanız bu hem yeterli diz mesafesi hem de fazla bagaj alanı demek oluyor. Her iki koltukta da isofix bağlantıları bulunuyor.
 

Sürüş özelliklerine gelirsek, 218i de 6 ileri otomatik şanzımanla birlikte 3 silindirli 1.5 litrelik yeni nesil turbo beslemeli benzinli motor görev yapıyor. Bu motor 136 beygir güç üretiyor. Bmw de 3 silindir kulağa garip gelse de yakıt tüketimi ve emisyonu düşürmek adına gerekli bir adım. Turbo motorlar düşük devirde yüksek güç üretebiliyor, bu motor ise 1250 devirden 4300 e kadar sabit  220 Nm tork üretebiliyorki bu çok iyi bir değer. Otomobil gaza bastığınız an itibariyle isteklerinize anında cevap veriyor ve sizde bu gücü hissedip şanzıman veya motordan şüphe duymadan sürüş gerçekleştirebiliyorsunuz. Hisli direksiyon ve çok iyi ayarlanmış süspansiyon sistemi ile sürüş gerçek anlamda keyifli. Yakıt tüketimi ise fabrika verilerine göre 5.2 ancak kullanıma, yolun yapısına göre değişecektir ben yoğun trafikte şehir içinde kullandım ve göstergede gördüğüm değer 8 litre civarındaydı. Bu otomobil performansa önem veren anne ve babalar için çocuklarıyla seyahat edebilecekleri çok iyi bir alternatif olmuş durumda.