Binali Yıldırım İstanbul için projelerini açıkladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Genel siyasete İstanbul kurban edilmesin. İstanbul arada kaynamasın. Şahsım itibariyle kampanya döneminde olabildiğince İstanbul’da kalmaya özen göstereceğim. İstanbul 4.0 projesiyle geliyoruz" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Beyoğlu’nda bir otelde gerçekleşen programa TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, TÜSİAD Başkan Yardımcısı Ali Koç, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan adayı Haydar Ali Yıldız da katıldı. 

"İstanbul 4.0 projesiyle geliyoruz" 

Yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerine vurgu yapan Binali Yıldırım, seçimlerin genel seçim havasında geçmesinden rahatsız olduğunu dile getirdi. Seçimlerin İstanbul’un önüne geçtiğini söyleyen Yıldırım, "Ben istiyorum ki İstanbul konuşulsun, İstanbul’un geleceği konuşulsun, projeleri konuşulsun. Genel siyasete İstanbul kurban edilmesin. İstanbul arada kaynamasın. Şahsım itibariyle kampanya döneminde olabildiğince İstanbul’da kalmaya özen göstereceğim. Bunu ne kadar başarabiliriz o konuda garanti veremiyorum. Bu seçimde ilk defa ittifak uygulanacak. Her iki ittifakın liderler düzeyinde çok keskin bir kampanya yürüteceklerinden hiç endişem yok. Bu da şöyle bir olumsuzluk bize getirecek, adaylar çok konuşulmayacak, adayların projeleri çok ön plana çıkmayacak. İstanbul 4.0 projesiyle geliyoruz. İstanbul’un esasında Türkiye’nin diğer şehirleriyle dünyayla bir bağlantısında bir problem yok. Çok iyi bir hava taşımacılığı altyapısı var. Şu anda THY Avrupa’da ikinci dünyada 7’nci büyük bayrak taşıyıcı şirket. İstanbul’un 316 noktaya uçuş yapan bir şirketi var. Bu dünyada bir numara" ifadelerini kullandı. 

Diğer Videolar