BBP il başkanı Destici'yi topa tutup istifa etti

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'na verilen destek BBP'yi sarsıyor, bu kez Van il başkanı patladı ve istifasını verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararı alan BBP lideri Mustafa Destici bir şok daha yaşadı, Büyük Birlik Partisi (BBP) Van İl Başkanı Emin Muçir, düzenlediği basın açıklamasında zehir zemberek konuşarak istifa etti.

Ülkücü ocakları başkanının Ekmeleddin İhsanoğlu patlamasının ardından BBP'deki rahatsızlık kamuoyuna daha şiddetli yansımaya başladı.

Bu kez BBP Van İl Başkanı Emin Muçir, Mustafa Destici'yi topa tutarak istifasını açıkladı. Bunun için basın toplantısı düzenleyen Emin Mucir, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İhsanoğlu'nu destekleme karararının BBP'de büyük rahatsızlık yarattığını açıkladı.

İSTİKLAL MARŞI'NI BİLE OKUYAMIYOR

Parti binasında açıklama yapan Emin Muçir, şunları söyledi;



ERDOĞAN İLE NEDEN GÖRÜŞTÜ?


Emin Mucir, Erdoğan'ın Van ziyaretinde neden onunla görüştüğünü ve niçin seçim platformuna çıktığını da şu sözlerle açıkladı;

-“Sağ olsun lütuf gösterip bizleri kabul ettiler (Recep Tayyip Erdoğan). Bizler de kendilerine minnettar olduğumuzu beyan etmek isteriz. Daha sonra BBP eski Van İl Başkanımız ve şimdi AK Parti Edremit ilçe Başkanı olan sayın Halis Bayramoğlu, bana ismimin anons edilmesinde ve platformda görünmenizde bir sakınca olup olmadığını sordular. Ben de kendilerine hiçbir sakıncası olmadığını, birilerinden icazetle burada bulunmadığımı, milletin iradesine saygımdan dolayı platforma çıkarak Van halkını selamlamak istediğimi ifade ettim. Bunun yazılı ve görsel basında yayılmasından sonra birilerinin etekleri tutuştu.



-BBP Genel Merkezi’nin Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceklerini deklare etmesi, tabanımızda büyük rahatsızlık oluşturmuştur. Bu rahatsızlığı hissedenlerden biri de Van İl Teşkilatı olmuştur.

-Bugüne kadar hep millet iradesinin yanında yer alan BBP’nin politikasına, dik duruşuna zıt olarak, dışarıdan dayatılan biri ve halkın tanımadığı, Türk milletine hiçbir hizmeti olmayan, İstiklal Marşı’nı dahi doğru okuyamayan bir adaya destek olmamız mümkün değildir.

CHP İLE AYNI KAREDE OLMAKTAN UTANÇ DUYUYORUZ

-Ayrıca 80 yıldır mukaddesatımıza, tüm milli manevi değerlerimize yabancı olan, mabetlerimizi ahıra çeviren, Kur’an kurslarını kapatan CHP zihniyetiyle aynı karede görünmekten utanç duymaktayız”.

DESTİCİ'NİN AÇIKLAMASI KURU İFTİRA

-Sayın BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin ve teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar’ın açıklamalarındaki hem Sayın Başbakanımıza hem de şahsıma yapılan iftira ve hakaretleri kınıyor, bunun değerlendirilmesini milletimin vicdanına bırakıyorum. Sayın Mustafa Destici ve Yardımcısı Haşim Yanar’ın açıklamaları sadece kuru iftiradan ibarettir. Sayın Başbakanı, şahsım üzerinden kamuoyu önünde küçük düşürmeye çalıştıkları gün gibi aşikardır. BBP yönetiminin ifadeleri, sadece ezber ve gerçek dışı açıklamalardan ibarettir”.

20 YILIMI VERDİM BENİ TANIMIYORMUŞ

1995 yılından beri BBP’nin il ve merkez ilçelerinde görev yaptığını ifade eden Muçir, “Genel başkan yardımcısı Haşim Yanar’ın şahsımı tanımadığını beyan etmesi bana göre gayet doğaldır. Çünkü hangi teşkilatı veya BBP mensubunu tanıyor ki, beni de tanıyor olsun! Haşim Yanar bunu unutmasın ki ben bu teşkilata bu davaya 20 yılımı verdim. Haşim Yanar kim ki, 20 yıllık teşkilat mensubu ve son üç yıldır Van il başkanlığı ve MKYK üyeliği yapmış bir insanı tanımıyor?"

DESTİCİ BU SORULARIMA YANIT VERSİN!

Van il başkanı zehir zemberek açıklamasının finalinde BBP lideri Mustafa Destici'ye kamuoyu önünde yanıtlaması için şu soruları yöneltti;

-İl başkanı değilsem en son tarafıma 18 Temmuz 2014 tarihli teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar imzasıyla gönderilen destek genelgesi ne diye gönderildi?

-Sayın Destici basın açıklamasında yerel seçimlerde başarısız olduğu için ‘biz görevden aldık’ diyor. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Haşim yanar ise, yine dün yaptığı açıklamada 20 Mayıs 2014 tarihinde Van il teşkilatının fesih edildiğini ifade etmiştir.

Genel başkan ‘görevden aldık’ diyor, yardımcısı ‘teşkilatı feshettik’ diyor. Acaba hangisi doğru konuşuyor?

Genel başkanla yardımcısının neden birbirinden haberi yok?

SEN SİVAS'I KAYBETTİN NİYE İSTİFA ETMEDİN?

-Genel başkan, yerel seçimlerde başarısız olduğumuz için görevden alındığımı söylüyor, ben de Sayın Destici’ye soruyorum, sen Sivas’ı kaybettin, Sivas’la beraber 21 belediyesi bulunan BBP’yi 5 belediyeye düşürdün.
Başarısız olan ben miyim genel merkez mi?

-Sayın Destici, kendi memleketin olan Eskişehir’de Türkiye ortalamasının altında oy aldığınız halde siz neden yalçın topçu gibi istifa etmediniz?

-Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hasan Hüseyin Bozok neden görevden alındı? MKYK üyesi sayın Metin Gündoğdu neden disipline sevk edildi?

Alperen Ocakları Genel Başkanı neden görevden alındı? Muş il başkanı neden istifa etti?

Hepsi de politikanıza karşı olduklarından dolayı mı? Sayın Destici bu demektir ki size karşı konuşan yanlış siyasetinizden dolayı fikir beyan eden her kim varsa onu rencide edip susturmaya çalışıyorsunuz. Gerçek diktatörlük bu olsa gerek.

-Sayın Destici’ye sormak isterim. Malumunuz Van büyükşehir oldu. Van gibi büyük bir şehirde teşkilatı kurma gücün ve iraden varsa buyur gel teşkilatı kurun da görelim samimiyetinizi. Ama iddia ediyorum siz bu teşkilatı Van’da kuramazsınız. Şayet il başkanı değilsem, tarafıma gönderilen faksların hepsinde şahsıma yönelik ifadelerde hep il başkanı ve MKYK üyesi yazmaktadır. Teşkilat feshedildiyse ya da görevden alındıysam bir genel merkezin bunu yazılı olarak kamuoyuna bildirmesi ve şahsıma tebliğ-tebellüğ etmesi gerekmez miydi?

-Sayın Destici tarafıma gönderilen 18.07.2014 tarihli ve 2014/408 sayılı destek genelgesinde f şıkkında aynen şu ifadeler geçmektedir: ‘toplumumuz için en önemli tehlike olan Milli, İslami ve ahlaki yozlaşmanın önüne geçecek tedbirlerin alınmasını mutlaka sağlayacak bir Cumhurbaşkanı.’ Simdi sayın Destici’ye sormak istiyorum. Desteklediği Cumhurbaşkanı adayı, ‘başörtüsü teferruat ve gelenektir’ diyor. Ben de sayın Destici’ye soruyorum. Siz aynı zamanda bir ilahiyatçısınız. Başörtüsü bir gelenek midir yoksa Allah’ın (c.c.)n emri midir?

BÖYLE GİDERSE BBP'DE KİMSE KALMAZ

22 yıllık bu hareket boyunca ve şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu liderliğindeki 17 yıllık dönemde hep dik durduk, doğruları söyledik, doğruların yanında yer aldık, taraflı tarafsız herkesten saygı gördük. Ama son zamanlarda kendimizi anlatamayacak duruma geldik, böyle giderse bu harekette kimsenin kalmayacağını üzülerek görüyoruz. Son olarak düne kadar da gururla şerefle taşıdığım BBP Van İl Başkanlığı görevini bugünden itibaren genel merkezin yalan ve iftira dolu açıklamalarından dolayı bıraktığımı kamuoyuna saygıyla duyuruyorum” şeklinde ifadeler kullandı.

Günün Önemli Haberleri