Başbakan'ı yuhalarsan...

Başbakan'ın tokat attığı iddia edilen Somalı genç, önce provokatör ilan edildi. Sonra gay oldu ve en sonunda provokasyona uğrayan bir mağdur.

Hatice KÜBRA kubra@internethaber.com


Hesaplı hesapsız yalanların çöreklendiği bir kentte, yüreği kederden yanmış insanlara biraz huzur vermek çoğuna fazla geldi.

Acıdan siyaset devşirmek en iyi bildiği şeydi bazılarının...

Ve devşirilen ne varsa köpürtmek medyanın asli vazifesiydi.

Herkes üstüne düşen tüm kusurları, kusursuzca yerine getirdi.

Rakamlara hapsedilmiş acılara şahit yazdılar hepimizi.

Ve şahit olduk, bize gösterilen kadarına...

Yerde yatan adama tekmeleri savuran müşavir, ayağı incindiği için 7 gün rapor aldı. Allah'tan kafa atmamış...

** 

Başbakan'ın tokat attığı iddia edilen Somalı genç, önce provokatör ilan edildi. Sonra gay oldu ve en sonunda provokasyona uğrayan bir mağdur.

Meğer "Başbakan'ı yuhalarsan tokatı yersin" hikayeymiş. Başbakan'ı yuhalarsan, o da gelir seni korumalarından kurtarırmış. Bunu öğrendik...

** 

Biri çıktı "bunlar zamanında AK Parti'ye oy verdi, müstehaktır" dedi. Diğeri çıktı " bunlara şehit diyorlar, ne şehit ne gazi bunlar niyazi" dedi.

3 kuruş ekmek parası için madende ölmeyi göze alan insan AK Parti'ye oy verdiyse müstehaktır diyebilen bir zihniyetin, sırf iktidar çevresi ölen işçilere "şehit" dedi diye "niyazi" güzellemesiyle karşılık veren aynı zihniyetle soslandığını gördük.

** 

Maden kazasının ardından günlerce ortaya çıkmayan maden sahibi ortaya çıktı hem de basının önüne.
Akıllardaki sorular tek tek sorulacak ve olay aydınlatılacaktı ki...

Nerdeyse 2 saat süren basın toplantısında gazeteciler soru yerine hesap sormaya kalkınca, maden sahibi topu işletme müdürü ve insan kaynakları direktörüne atınca bir de araya bıçkın PR'cı dalınca olan oldu.

Madencilerin canları bu kez de Türk basın tarihinin en enteresan (burada yazar fiyasko demek istiyor)  basın toplantısının gölgesi altında kaldı.

** 

Bakan istifa etsin diye haykıranlara inat, Bakanı kahraman ilan etmek için kullanılan en sağlam argüman " Necip Fazıl Kısakürek'in 3 yıl çaycılığını yapmış" olmasıydı kimilerine göre. İyi çay demleyen adamdan zarar gelmez diye düşündüler demek ki...

Oysa facianın başından beri devlet adına en sağlam duran ve olması gerekeni yapan belki de tek isimdi zaten Taner Yıldız. Çay servisine gerek yoktu hacılar...

** 

Taziye ve destek amacıyla Soma'ya giden cübbeli, sarıklı amcalar için "Cübbeli sarıklı adamlar Soma sokaklarında rahat rahat geziyor, avukatlar gözaltında." karşılaştırmasını yapabilen üstün zekalı dahiler de çıktı arada.

Her zerreyi sembolize etmede sınırsız bir güce sahip olan memleketim insanı, sakala sarığa hala takık vaziyette.

** 

Soma'da yaşanan acıyı paylaşmak için sosyal medyada orasına burasına #SOMA yazarak garip garip pozlarla fotoğraflar paylaşan ergenler de gördük misal.

Ekseriyetle yas tutmayı bilmeyen bir milletiz, amenna. Ve fakat paylaşımlar gösterdi ki; ergenlerimiz bu yas olayına hiç girmesin mümkünse...

** 

Ergenlerimiz böyle de büyükleri farklı mı sanki?

Spor programına başında baret, suratında siyah boya, madenci anması yapmaya çalışmış da olayı direk taca atmış gibi duran ünlü simalarımızdan hiç bahsetmesek sanki daha iyi.

** 

Dini bir televizyon kanalının ölen işçilerimiz için SMS'le Fatiha toplaması da apayrı bir hezeyandı. Facebook sayfanıza gönül rahatlığıyla "Dini ticarete alet etmek deyince Kayserili zekasını sollayacak en az 1 milyon kişi bulabilirim" yazabilirsiniz.

Velhasılı kelam neresinden tutsan elinde kalıyor.

Bütün bu garabetler, acıya karşı toplumsal olarak gösterdiğimiz tepkilerin birer fotoğrafı aslında. Ölüm acısının bile artık bizi birleştirmekten çok uzak olduğu bir kez daha tescillendi.

Yalan yanlış haberlerle ve saçma sapan tavırlarla Soma iliğine kadar sömürülürken bize oturup izlemek düşüyor.

Yine de izlerken bile nerede durduğumuz o kadar önemli ki...

Onurlu ve vicdanlı bir yerde durmak, tüm insanlığı değil belki ama kendi insanlığımızı kurtarır.