Bahçeli'den flaş idam açıklaması

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli idam tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Eğer idamla ilgili adım atılacaksa MHP bu konuda var" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, katıldığı TV Programı'nda gündeme ilişkin soruları cevapladı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 10 Mart iddiaları hakkında, "Bu söylemler yanlıştır. Bunu denemek isteyenler varsa ortaya çıksınlar. Türk milleti 15 Temmuz'daki verdiği cevabı kat kat verecektir." dedi. Bahçeli, idam tartışmaları hakkında "Eğer idamla ilgili adım atılacaksa MHP bu konuda var." ifadelerini kullandı. 

MHP idam konusunda olumlu oy kullanır

İdama karşı duruş bazı siyasiler, aydınlar, sivil toplum kuruluşları tarafından hep gündeme getirildi. Özellikle PKK ile mücadele konusunda bu konuyu gündeme taşımak isteyenler oldu. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz eskiden bu yana idamın kalkmasından yana olmadık. Öcalan denen cani Türkiye’ye getirildiği vakit mahkeme idam kararı verdiğinde uygulanmasından yana olduk. Ama o zaman olmadı. Sonradan bu kaldırıldı. Eğer idamla ilgili bir adım atılacaksa Milliyetçi Hareket Partisi bu konuda var. Yapı itibariyle bizim 49 milletvekiliyle bunu çıkarma şansımız yoktur. Ancak mecliste bu olacak bir de uluslararası boyutu da var bunun. Yani ceza hukukçusu, uzman insanlar birçok yönüyle inceleyerek eğer 50 kişiyi öldüren adam 15 yıl yatıp dışarı çıkacaksa o zaman bu 50 kişi 100 kişi olduğu zaman en yapacaksınız. Darbe yapıyor 251 kişiyi şehit ediyor. Cumhurbaşkanının böyle bir düşüncesi olabilir meclise geldiği takdirde Milliyetçi Hareket Partisi olumlu oy kullanır idamın tekrar getirilmesi açısından. 

Günün Önemli Haberleri