Avrupa Birliğini Çökertecek Asıl Denklem

Ekonomi ve siyaset üzerindeki gücü geniş coğrafyalara yayılan dünyanın en köklü ve en güçlü ailesi...

İsmail GÜZEL iguzel@nestech.net

Ekonomik krizlerden etkilenmeyen, ekonomi ve siyaset üzerindeki gücü geniş coğrafyalara yayılan dünyanın en köklü ve en güçlü ailesi.

1948 yılında İsrail devletinin kurulmasına hem ekonomik hem de siyasal anlamda desteğini veren aile bugünkü küresel güçlerin arkasındaki gizli eldir.

Para üzerindeki etkisi ile tanınan Rothschild'lar modern dünya tarihinin en zengin ailesidir.

Günümüzde ülkelere ve devletlere borç veren aile, banka ve finansal hizmetler, gayrimenkul, medya, madencilik, tarım, enerji alanları gibi binlerce sektörde boy göstermekte.

Aslen Avusturya yahudisi olan ve kökleri 1500'lü yılların sonlarına dayanan aile, Mayer Amschel Rothschild ile uluslararası üne kavuşmuştur.

1700'lü yılların ortasında doğan Mayer Amschel Rothschild, dünün ve bugünün dünya siyasetine yön veren ve dünyadaki para, altın ve elmas trafiğini yöneten günümüzün en gizemli ailesinin kurucusu.

Sahip olduğu büyük servet kara para işi ile başlamış, sonrasında da savaşan devletleri finanse ederek gelecekte ki misyonunu belirlemiş.

1815 yılında Fransız ve İngiliz'ler arasında geçen Waterloo savaşında her iki tarafı da finanse eden aile savaşı da fırsata çevirerek ingiliz borsasında yaptığı manüplasyon sonrası çok daha büyük bir güce ulaşmış.

Paranın gücü ile savaşlara yön veren aile devletleri ve kralları emirleri altına almış.

Bolşevik devrimini, Amerikan iç savaşını, 1. Ve 2. dünya savaşlarını finanse eden ailedir.Hitler Almanya'sı ile 2.dünya savaşı sırasında büyük darbe alan aile Amerika'yı savaşa sokarak eski gücünü tekrar tesis etmiş.

1800'lü yılların başından itibaren İngiliz, Fransız ve Amerikan merkez bankalarını ele geçirmiş, bugün halen ekonomik gücü ile ülkelere hükmeden bu bankaların sahipleridir.

Papalığın bulunduğu Vatikan bankalarının da sahibi bu ailedir.

Avrupa birliğinden ayrılma kararı bir planın parçası.

Çıkar ve güç ilişkilerinin oluşturduğu denklemler yeniden kurgulanıyor.Bir kaç anlaşmazlık dışında ABD ve İngiltere bir çok ortak planda mutabık kalmıştır.AB ülkelerini Afrika'da ve Ortadoğu'da istemeyen CİA Almanya önderliğindeki AB'yi kendi içine mahkum etmiştir.

Dünyada kartlar yeniden karılıyor.Planların iç içe olduğu, hiç bir şeyin göründüğü gibi olmadığı bir düzende yaşıyoruz.Tesadüflerin olmadığı, yapılan her hareketin bir plan dahilinde gerçekleştiği bugünlerde küresel ülkeler ve ortakları yeni kurulacak dünya düzeni için düğmeye bastı.

Sonun başlangıcını tetikleyen İngiltere, CİA Kraliçe ve Rothschild ailesinin direktifleri ile ülkeyi bilerek ve kasten referanduma götürdü.

Bildiği en iyi işi yapan, kendi çıkarları için Fransa ve Almanya'nın öncülüğündeki AB'yi satan İngiltere, kurulacak yeni dünya düzeninde yerini almak için Amerika ile işbirliği yaparak AB'ye darbe indirdi.

İngilizler avını sabırla bekleyen kurnaz tilki misali bu durumu kendi bölgesinde fırsata çevirecek.Avrupa birliği ekonomik olarak zor ve sorunlu bir dönemece girmiş iken İngiltere ustaca sıyrılıp AB'nin çöküşünü izleyecek.

İngiltere kendi coğrafyasının tek lideri olma konumuna geçecek.Ülke içinde yaşanacak kısa dönemli krizleri de hesaplayan İngiltere uzun vadede karlı çıkmanın planlarını uzun zaman önce kurgulamıştır.

AB bundan sonra varlığını sürdürebilir mi bilinmez lakin burda kesin olarak kaybedenin Avrupa, kazanın da Amerika olduğu gerçeği.