AUDİ’ NİN RÜZGARA KARŞI MÜCADELESİ “AUDI GÖCEK RACE WEEK”

Geçtiğimiz hafta bir değişiklik yaparak otomobil yerine yelkenlilerin hız mücadelesine tanık olmak üzere Göcek koylarındaydım

Nehir Yılmaz hnehiryilmaz@hotmail.com

Geçtiğimiz hafta bir değişiklik yaparak otomobil yerine yelkenlilerin hız mücadelesine tanık olmak üzere Göcek koylarındaydım. 17.cisi düzenlenen Audi Göcek Yarış Haftası 16 mayıs gününde başladı ve heyecan dolu 6 yarış sonrasında 19 mayıs günü sona erdi.

Son 5 yıldır Audi ana sponsorluğunda yapılan organizasyona ulusal ve uluslararası bayrak taşıyan 26 tekne ve 250 yelkenci katılımı oldu.  “Denizci ufkun ötesini görebilendir.”  Diyen yarışmacılar rüzgara karşı cesaretlerini, tekniklerini ve dayanıklılık üzerine yeteneklerini yarıştırdılar. Yarışmanın benim için en güzel kısmı başka bir yelkenliden bu mücadeleye birebir tanık olmamdı, parkurda yarışmacıları engellemeyecek bir şekilde onları takip ederek bu maceraya ortak olmak son zamanlarda yaşadığım en heyecan dolu anlardı.

Yelkenlerin rüzgarla dolmasını hatta suyun neredeyse teknenin içine girecek kadar teknenin yan yatmasını, ekibin senkron bir şekilde tekne içinde oradan oraya koşturarak beklediğimden çok daha hızlı bir şekilde yol almasını sağlamasını izlerken bir sporcu olarak yarışın içinde olmayı çok istedim doğrusu.

Bu yarışın en anlamlı kupası “Şarık Tara, Atatürk’ü Anma 19 Mayıs Gençlik ve Spor Kupası “  ise C.D.Couer isimli teknesiyle yarışan Andrey Arbuzov liderliğindeki ekibin oldu.  Atatürk'ün Bandırma Vapuru’nun el yapımı maketi olan kupa, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat BELLİ, D-Marin Göcek Marina Müdürü Onur Ugan, Göcek Yat Kulübü Komodoru Göker Tuncay ve Yönetim Kurulu tarafından verildi.

Göcek Yat Kulübü tarafından her yıl 19 Mayıs haftasında düzenlenen ve Doğuş Otomotiv Audi’nin desteğiyle gerçekleşen Audi Göcek Yarış Haftasında   4 gün boyunca tekneler 5 farklı sınıf ve genel klasman için mücadele etti. Sonunda kazanlar ise D-Marin Göcek'te yapılan beklediğimden çok daha eğlenceli geçen bir törenle ödüllerine kavuştular.

Aynı zamanda ödül gecesinde verilen bir diğer özel ödül ise yelken dünyasının oscarı denilen “Yaşam Boyu Yelken Ödülü” oldu. Bu ödül daha önce dünya literatürüne geçmiş denizcilerimizden Sadun Boro, Giacommo Campari, Cumhur Gökova, Tanıl Tuncel ve Haluk Karamanoğlu’na verilmişti. Bu yıl ise ödül sahibi  SULTAN teknesi ile amatör denizciliği ülkemize tanıtan, basın dünyasının duayeni, deniz sevdalısı Necati Zincirkıran’ın oldu.

 IRC 1 divisionda

  1. Morpheus teknesi ile Cem F. Bozkurt / Sinan Sümer ve ekibi,
  2. Courrier Du Coeur teknesi ile Andrey Arbuzov ve ekibi,
  3. Garanti Sailing-Lemon teknesi ile Serhat Altay ve ekibi,

 

IRC 2 divisionda

  1. Strekoza teknesinde Mikhail Mischenko ve ekibi,
  2. Palmira-İzmir Yelken teknesi ile Kaan Özgönenç ve ekibi,
  3. Karavida teknesi ile Alp Doğuoğlu / Cihan Asal ve ekibi,

 

IRC 3 divisionda

  1. Lettland teknesi ile Igor Bugovskis ve ekibi,
  2. Wee Gizmo teknesi ile Jock Blair / Tolga Sevinç ve ekibi,
  3. Clavella teknesi ile Leo Kolff ve ekibi,

IRC CHARTER sınıfında

  1. Take Wınd teknesi ile Andrey Ukhin ve ekibi,
  2. Nord Star teknesi ile Oleg Igoshev ve ekibi,
  3. Hayta teknesi ile Sergei Grigorev ve ekibi,

CHARTER sınıfında

  1. Hang Loose teknesi ile Valerii Ivanov ve ekibi,
  2. Themis teknesi ile Keith Weathley ve ekibi,
  3. Kaygısız teknesi ile Cengiz Taftalı ve ekibi,