Anketler kurban istiyor

Sayın Muharrem İnce hakettiği yere; partinin başına geçmesin diye yine aday yapıldı. Tüm emeklerine karşın Melih Gökçek ise saf dışı edildi.

Kevser Zeynep Tutuş kevserzeyneptutus@internethaber.com

Türkiye çok tartışmalı ve yoğun bir gündemin sırtında, yerel seçimlere doğru tam gaz gidiyor. Aday adaylarının isimleri konuşulmaya, açıklanmaya başlandı bile...
 

Yerel seçim çalışmalarının, genel seçim metodları ve propagandalarıyla yürütülmesine alışkınız. Adaylar partilerin popüler isimlerinden seçiliyor her zamanki gibi; belediyecilikten anlayan, ufku geniş, estetik nazara sahip kişiler yerine, tribünlerin önüne "arkası sağlamlar" "popülariteyi yakalayanlar" "polemikte karşı tarafa en çok gol atanlar" koyulmaya başlandı.

Seçim gününe kadar birbirimizden nefret edip, en nihayetinde kim olursa da genel seçimde desteklediğimiz partinin adayına oy verecek gibiyiz yine. Tartışma programlarıyla;seçmeni ikna etmek yerine, rakip takıma atağa geçip, en ılımlımız bile kara propaganda pastasından bir dilim alıvereceğiz tabağımıza bilmeden...
 

"Andımız" kartını oynayanların hala çaktırmadan kontrolü elinde tutma çabasına, seçmenin sloganlarla uyuşturulması, gerilimin dozunun alarm seviyesine çıkarılması ve yeni sezon desteksiz ifşaatlar eklenince; en nihayetinde umarım işin başına liyakat sahibi olmayan kişiler gelmez.
 

Sayın Muharrem İnce hakettiği yere; partinin başına geçmesin diye yine aday yapıldı. Tüm emeklerine karşın Melih Gökçek ise saf dışı edildi. Seçmenin bir türlü anlam veremediği örnekler listesi uzun. 


Memleketim Sivas'a değinecek olursak, Ak Parti'nin en zor sınavı vereceği kritik illerden biri diyebilirim. Mevcut Başkan Sami Aydın asıl mesleği olan mimarlığının hakkını veren projelerle, özellikle Hobbit evleri ve içinde bulunduğu Paşabahçe mesire alanı gibi birçok eserle ödüller almış, birçok belediyeye ilham kaynağı olmuş olmasına rağmen dedikoduların pençesinde kan kaybediyor. Adayların belirlenme kriterlerinde hizmetler ve beceri göz önünde bulundurulursa, Sami Aydın bir marka bile denilebilir fakat Ak Parti'nin bir oy bile kaybetmeye tahammülü yok. Parti içi çekişmelere yol açan ve başkanı dedikoduların pençesine atanların çıkaracağı aday adayları listesinden de, kara propaganda dışında, belediyecilik ve proje adına bir heyecan ya da somut birşeyler çıkacak mı göreceğiz.

Rahmetli Muhsin Başkan'ın partisi BBP'nin ise her il ve ilçede kendi adayıyla seçime girecek olması, en fazla kendi memleketi Sivas'ta hissedilecek bir oy bölünmesine neden olacak zahir. Yine seçmenine boş oy attırmayı rahmetli Erbakan'ın ocağını tüttürmek zanneden Saadet Partisi'nin de Sivas'ta bir aday çıkaracak olması oy dağılımını Ak Parti aleyhinde etkileyecek mi yoksa Erbakan çizgisinden çıkmanın bedelini Ak Parti'ye %1 seçmen hediye ederek mi ödeyecek göreceğiz. Sivas'ta kış çok sert geçeceğe benziyor.


Halkı dolduruşa getirenlerin yaptığı anketlere, başarılı adamları kurban veriyoruz. Çimen ekip, park yapmaktan fazlasını yapabilecek adaylar çıkarın, seçmeninizi fazla kışkırtmayın, partiyi değil adayı tanıtın ki şehirlerimiz siyasetin kurbanı olmasın; aday belirlerken birazcık insaf lütfen...