Ankara'da kim kazandı?

Mansur Yavaş'ın CHP adaylığını ilk duyuran ve kendisini ikna eden rahmetli Şükrü Karaca'nın yaptığı bu doğru hamlenin tescili olmuştur.

Hatice KÜBRA kubra@internethaber.com
Bu yerel seçimlerin, yerel seçimden çok daha fazlasını ifade ettiğini hepimiz biliyoruz. Hatta Başbakan Erdoğan, açık açık bunun bir İstiklal Mücadelesi olduğunu söyledi.

Yerel seçim bir savaşa dönüştü...

Ve savaşın kıran kırana geçtiği yerlerin başında Ankara bulunuyordu. Herkes Ankara'da çetin bir mücadelenin geçeceğini biliyordu ama sanırım kimse bu kadarını tahmin etmiyordu. 
 
Mansur Yavaş, Ankara'da deyim yerindeyse kanının son damlasına kadar mücadele etti.

Daha sonuçlar açıklanmaya başladıktan bir kaç saat sonra canlı yayına çıkarak kendini seçimin galibi ilan etti. Bu, oyların başa baş gideceği bir il için çok erken ve yanlış gibi görünse de ilerleyen saatlerde Melih Gökçek'ten gelen cevap da gösterdi ki aslında iyi bir stratejiydi.

Sonrasında bütün gece Çankaya ve Yenimahalle'den gelecek sonuçlara kilitlendi Ankara.

Yaşananları çoğunuz takip ettiniz. Sürece değil Mansur Yavaş'ın süreci nasıl yönettiğine dikkat çekmek istiyorum. 
 
Ankara'da resmi rakamlar açıklandığında da seçim sonucunun değişeceğine çok fazla ihtimal vermiyorum. Çünkü Melih Gökçek bu kadar az oy farkının peşini bırakacak bir başkan değil.

Fakat Melih Gökçek uzun süredir ilk kez kendi mücadeleci yapısına denk düşen bir rakiple karşı karşıya kaldı.

Mansur Yavaş'la daha önce de rakip olmuşlardı. O zaman Mansur Yavaş'ın bu kadar ön planda olmamasının çeşitli nedenleri vardı. 
 
Mesela, aradaki oy farkı bu kadar yakın değildi.
 
-Bu seçimde AK Parti'ye karşı sadece CHP'den değil diğer partilerin tabanından da destek aldı.
 
-"Oyuna sahip çık" söylemi Ankara'da vücut buldu. İnsanlar bu söylem etrafında kenetlendi.
 
Mansur Yavaş'ın neredeyse saat başı bir televizyon kanalına bağlanarak "sandıkları terketmeyin" uyarısı fazlaca etkili oldu. 
 
Bugün Ankara'da bazı bölgelerdeki oylar itiraz üzerine yeniden sayılıyor. YSK önünde toplanan kalabalık hem oyuna sahip çıkmak için hem de Mansur Yavaş'ın mücadelesine destek olmak için oradalar.

İşin ilginç yanı kalabalıkta zafer işareti yapanlarla bozkurt işareti yapanlar omuz omuza.
 
Mansur Yavaş'ı beğenin ya da beğenmeyin, oy verin ya da vermeyin kabul etmemiz gereken bir durum var ortada. İki gündür tüm Türkiye Ankara'daki sonuçlara kilitlendiyse ve bunu konuşuyorsa bunda Mansur Yavaş faktörü çok büyük.
 
Özetle; 
 
İlk andan itibaren "bir" oyun peşinde koşan Mansur Yavaş, demokratik mücadele azmiyle ölü toprağı serpilen CHP'ye nefes olmuştur. 
 
Ankara'da seçimleri kazanamasa da farklı görüşten bir çok insanı biraraya getirmekle kalmayıp, bilfiil mücadele etmelerini sağlayarak aslında siyaseten bu seçimlerin kazananı olmuştur.
 
Bir siyaset ustası Melih Gökçek'i algı yönetiminde bu kadar zorlayarak, benzer durumdaki siyasetçilere örnek olmuştur. 
 
MHP kökenli olmasına rağmen bugün Geziciler'in hem sosyal medyada, hem sandık başında hem de sokakta heyecan sebebi olmuştur. 
 
Mansur Yavaş'ın CHP adaylığını ilk duyuran ve kendisini ikna eden rahmetli Şükrü Karaca'nın yaptığı bu doğru hamlenin tescili olmuştur. 
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olamasa da verdiği bu mücadeleyle, daha çok konuşacağımız bir isim olmuştur. 

Hatta kısa vadede şöyle anılacak muhtemel; "Fakat iyi direndi bee, ne direndi ama, O değil de iyi direndi, İyi direndi iyi..."



 (NOT: Siz hüküm yürütmeden peşinen yazayım: Hayır, Mansur Yavaş'a oy vermedim)



 
twitter.com/Htckubra 

Facebook Hatice Kübra