AK Partili Külünk'ten aday belirleme sürecine tepki

Abone ol

AK Parti eski İstanbul Milletvekili Metin Külünk, aday belirleme süreciyle ilgili çok sert konuştu. Dar bir kalıpta milletle irtibatı kopuk adayların kulis odalarında aday yapılmaya çalışıldığını ileri süren Külünk, "31 Mart'ta millet bunu affetmez" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen AK Parti eski İstanbul Milletvekili Metin Külünk, aday belirleme sürecine tepki göstererek, sokakta karşılığı olmayan adayların aday yapılmaya çalışıldığını söyledi. Külünk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gerçek bilgiyi sunmayanların partiye bir 7 Haziran sendromu daha yaşatabileceği uyarısında bulundu.

Metin Külünk, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda AK Parti'de aday belirleme sürecine ilişkin eleştirilerini sıraladı. Bazı kesimlerin, aday listelerine "arkadaşçılık, grupçuluk" yaparak tesir etmeye çalıştığını ve sokakta karşılığı olmayan isimler için Ankara'ya iş adamları üzerinden baskı kurulmaya çalışıldığını ileri süren Külünk, bu kişilerin partiye bir 7 Haziran sendromu daha yaşatabileceği uyarısında bulundu. İşte Külük'ün açıklamalarından bazı satır başları:

“Ankara'da anketler üzerinden, baskı grupları üzerinden, iş adamları baskıları üzerinden belirledikleri, sokakta karşılığı olmayan, millette karşılığı olmayan, adaylar üzerinden eğer 31 Mart akşamı, Allah göstermesin bir sürpriz yaşanırsa, 1 Nisan şakası değil, bir gerçeğe dönüşme ihtimali ortaya çıkarsa, bir 7 Haziran daha Allah göstermesin ortaya çıkarsa, bu millet o adayların belirlenme sürecinde doğru bilgileri sayın cumhurbaşkanımızın önüne koymayanlardan ağır hesap sorar.

"31 MART'TA MİLLET BUNU AFFETMEZ"

Kim dar kadroculuk yapıp, arkadaşçılık yapıp, grupçuluk yapıp, Ankara'da belli yerlerde kulis odaları hazırlayıp, İstanbul'da nasıl etki altına alabiliriz, iş adamları üzerinden özellikle de müteahhitler üzerinden, dar kadroculuk, dar alancılık oynayarak baskı grupları üzerinden hak etmeyenleri aday yapma noktasında, kim isim vermiyorum, yaparlarsa, 31 Mart'ta millet bunu affetmez.

"24 HAZİRAN'DA SANDIKTA GÖRDÜK"

Bakın 24 Haziran'da sayın cumhurbaşkanımızla AK Parti arasında 10 puan fark var. Açıkça söylüyorum eğer, milletvekili aday listeleri, müdahale edilmemiş olsaydı, millette karşılığı olan illerdeki isimler aday gösterilseydi, AK Parti'nin parlamentodaki milletvekili sayısı, 350'den aşağıya düşmeyecekti. Dolayısıyla 24 Haziran'da millet Ankara'daki grupçuluğun kendi arkadaşçılıklarının oynamasının sonucunu sandıkta 24 Haziran'da bize gösterdi.

"BU MİLLETİN KADERİYLE OYNUYORLAR"

Şimdi bu canlı yayınımı izleyip, palas pandıras bu canlı yayınımı bir yerlere haber verip, dinleyecekler var, iyi dinlesinler. Şimdiden söylüyoruz, bu millet bunun hesabını sorar. Hangi ölçülerde sorar; sokaktan gelen bilgiyi sakladıkları için sorar. Sahte anketler yaptırarak baskı oluşturdukları için sorar. İş adamlarına söylüyorum. Sırf size hizmet ettiği için, özellikle müteahhitlerin bir kısmına, size hizmet ettiği için o size hizmet edenleri aday yapabilmek için gösterdiğiniz ağır çabanın bu milletin kaderiyle oynamak olduğunu iyi bilin.

Bu millet bunu affetmeyecektir. Dolayısıyla aday belirleme sürecinin bu dikkatte olması gerektiğini sokak söylüyor. Ben kendi düşüncelerimi, söylemiyorum tek başına.”

Günün Önemli Haberleri