Ağrısız ve Uzun Ömürlü Çürük Diş Tedavisi

Zafer KAZAK zafer@internethaber.com

Toplumun yüzde 90 ından fazlasında en az 1 adet çürük oluşmuştur.

Az sayıda ya da küçük çürüklerin tedavisi zor olmadığı gibi pekçok kişinin düşündüğü gibi aşırı ma aliyetli de değildir.

Aslında pekçok kişinin işlemin maaliyetinden ziyade toplumda hakim olan diş koltuğu fobisi sebebi ile diş tedavilerinden kaçtığını biliyoruz.,

Eski dönemlerde diş tedavisi yaptıran kişilere göre günümüzde tedaviye gelenlerin çok daha az korkuyla ve çok daha bilinçli olarak geldikleri pekçok meslektaşımızın ortak kanaati.

Cihaz ve sarf malzemelerinin sürekli yenilenerek gelişmesi, bilgili ve bilinçli dişhekimlerinin sayısının sürekli artması, mezuniyet sonrası eğitim imkanlarının fazlalaşması ,yani,hizmet kalitesinin artması

En önemli hasta edinme yolu memnuniyetten ve ağızda ağıza reklamla olmaktadır.Alternatfler de arttıkça  hekimlerin hastalarını daha çok memnun etme zorunluluğu yaşamakta ,bu da hekimlerin bir yaşayış ve çalışma tarzı haline gelmektedir.

Hastaları memnun etmede ve korkularını azaltmada yeni jenerasyon cihazların da rolü çok büyüktür.

Fotona Laser Firmasının üretmekte olduğu çok atımlı Sert Doku Laserleri bu konuda en iddialı sistemdir.Bu sistem diğer laser sistemlerine göre çok daha hızlı ve güvenilir bir şekilde çalışmaktadır.

Çürük  dişlerde "iğne ile uyuşturmaya gerek kalmadan" ağrısız olarak tedavi yaptırmak artık bilimsel olarak mümkündür.Bu tedavilerde ağrı en az yüzde 90 diğer yöntemlere göre daha az olmakta ya da hiç olmamaktadır.

Aslında laser ile çürük tedavisinin esas avantajı  ağrısız olması değildir.Ağrısız olması çok önemli bir yan avantajdır.

Laser ile yapılan çürük tedavilerinde,

1-     Dişte ağrıya sebep faktörlerden ısınma  olmamaktadır.Döner aletlerle çalışırken oluşan ısı 60 derecelere çıkarken laser çalışmalarında ısı 30 derecenin üzerine çıkmaz. Döner aletlerle oluşan bu ısı dişte kalıcı problemlere de yol açabilir.

2-      Döner aletlerle çelışırken sürtünmeye bağlı diş dokularında oluşan mikroçatlaklar laser ile yapılan temizleme işlemlerinde oluşmaz.

Çünkü laser ,diş yüzeyine temasla aşındırarak değil, diş dokularını oluşturan temel materyallerin içerisinde bulunan su hücrelerinin hacmini genişletip patlatarak dokuların temizlenmesini sağlar.

İşte bu sayede laserle yapılan tedavilerde "iyi bir dolgu ile tamamlandığında" işlem sonrası ağrı,hassasiyet  oluşmaz ve laser çürük dokuyu temizlerken aynı zamanda bakterileri de öldürdüğü için dişin ömrü uzar.

Bizler de hekim olarak, hastalarımıza bu konforu sağladığı ve dişlerin çmrünü uzatacak teknolojiyi bize sunduğu için sağlık teknolojisine yatırım yapan tüm firmalara ve Fotona Firmasına teşekkür ediyoruz.

İlerideki yazılarımızda laser sistemlerinin diğer diş tedavilerinde getirdiği avantajları da sizlerle paylaşacağız.

 

Soru ve bilgi paylaşımlarınız için :