Adil Gür bombayı patlattı! İşte son anket

Abone ol

Seçim sürecinde anket açıklamayan Adil Gür, yaptığı son anketi sandıkların kapanmasına bir saat kala açıkladı... Adil Gür'ün anketine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 53.5 ile ilk turda seçilirken AK Parti'nin oy oranı ise 45.4...

1 KASIM seçiminde sonuçların en yakın tahmin eden Adil Gür, 24 Haziran seçimleri için yaptığı son anketi sandıkların açılmasına bir saat kala açıkladı. Adil Gür'ün anketine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk turda seçimleri kazanırken, AK Parti'nin oy oranı da yüzde 45.5.. Cumhur İttifakı'nın oy oranı ise 54.2, Millet İttifakı'nın oy oranı ise 34.4 olarak çıktı. HDP ise yüzde 11.3 ile barajı aşıyor.

5 BİN 54 KİŞİYLE GÖRÜŞÜLDÜ... Adil Gür'ün anket şirketinin araştırması 21-22 Haziran 2018 günlerinde Türkiye genelinde 7 coğrafi bölgede, 46 il, 252 mahalle – köy ve belde de, 18 yaş ve üstü 2 bin 528’i kadın, toplam 5 bin 054 denekle evlerinde yüz yüze görüşerek gerçekleştirildi. 

İŞTE ANKETİN YAPILDIĞI İLLER... Anket Adana, Afyon, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Burdur, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak, Van ve Zonguldak’ta yapıldı. 

ERDOĞAN İLK TURDA KAZANIYOR... Yüzde 1.6 artı ve eksi hata payı ile açıklanan anket sonuçlarına göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 53.5 olarak çıktı. Muharrem İnce diyenler, yüzde 29.1 çıkarken, Meral Akşener diyenler yüzde 8.1, Selahattin Demirtaş diyenler ise yüzde 8.8'de kaldı. Temel Karamollaoğlu için yüzde 0.3 oy çıkarken, Doğu Perinçek diyenler yüzde 0.2 oldu.

AK PARTİ'NİN OY ORANI NE?.. "Milletvekili Seçiminde Kime Oy Vereceksiniz?" sorusuna ankete katılanların yüzde 45.4AK Parti cevabı verirken, yüzde 25.5'i CHP, yüzde 11.3HDP, yüzde 8.3İYİ Parti, yüzde 0.6'sı Saadet Partisi cevabı verdi. 

CUMHUR İTTİFAKI AÇIK ARA ÖNDE... Adil Gür'ün anket sonuçlarına göre AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 54.2 olurken, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve DP'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın oy oranı ise yüzde 34.4 çıktı.

Günün Önemli Haberleri