Adalet kutup yıldızı gibidir...

Yeryüzünde hiçbir şey yoktur ki, yolu er ya da geç adaletle kesişmesin...

Coşkun Karaca coskunk@internethaber.com

Başlıkta yazmış olduğum sözün tamamı şöyle: "Adalet kutup yıldızı gibidir. O durur. Her şey onun etrafında döner." Yeryüzünde hiçbir şey yoktur ki, yolu er ya da geç adaletle kesişmesin.

Ne kadar güzel bir söz değil mi? Dinimizin bize öğrettikleri de bu söz ile aynı doğrultudadır. İlahi adalet; asla ve asla hata yapmaz. Yanlış yolda olanlar, muhakkak bedelini ödeyeceklerdir.

Bizlere de bu hususta çok önemli bir görev düşmektedir. Makam, mevki ya da başka bir dünya menfaatini kaybetmemek adına doğruları söylemekten kaçmamalıyız. Bakın, Nisa Suresi 135. ayet:

"Ey iman edenler! Kendiniz, ana babanız ve en yakınlarınızın aleyhine de olsa Allah için şahitlik yaparak adaleti titizlikle ayakta tutan kimseler olun. (Şahitlik ettikleriniz) zengin veya fakir de olsalar (adaletten ayrılmayın). Çünkü Allah ikisine de daha yakındır. (Onları sizden çok kayırır.) Öyle ise adaleti yerine getirmede nefsinize uymayın. Eğer (şahitlik ederken gerçeği) çarpıtırsanız veya (şahitlikten) çekinirseniz (bilin ki) şüphesiz Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır."

***

Kaldırımlar...

Kar oldukça kuvvetli yağdı. Allah için Ankara'nın ana arterlerinde çok ciddi sıkıntılar olmadı. Belediye ekipleri iyi çalıştı diyebilirim. Ancak gelin görün ki, ara sokakların kaldırımları çok büyük bir sorun oluşturuyor. Yağan karlar ezile ezile kaldırımları buz pateni pistine çevirmiş durumda.

Yayalar kaldırımlardan yürüseler her an düşme tehlikesi yaşıyorlar. Bu tehlikeyi göz önünde bulundurup yoldan yürümeye çalışanlara ise araba çarpabilir. Dolayısıyla yetkililer (özellikle ilçe belediyeleri) bu konuya dikkat etmek durumundadır. O çok basit görülen bir iş, belki de (Allah korusun) birinin hayatını kaybetmesine sebep olabilir. Kulak verin!..

***

Birbirinden güzel Afrika Atasözleri...

"Afrika'da her sabah bir ceylan uyanır,

En hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini yoksa öleceğini bilir.

Afrika'da her sabah bir aslan uyanır,

En yavaş ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini yoksa aç kalacağını bilir.

Aslan ya da ceylan olmanızın bir önemi yoktur.

Yeter ki güneş doğduğunda koşmak zorunda olduğunuzu bilin."

*

"Bilge her şeyi bilmez, sadece ahmaklar her şeyi bilir."

*

"Kötü şans seni yakalayacaksa, muz dişini kırabilir."

Sağlıcakla kalın...