BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Altındağ Kültür Merkezi yakında açılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını üstlendiği Altındağ Kültür Merkezi’nin, yüzde 70 oranında tamamlandığı bildirildi.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyon 172 bin liraya mal edeceği Altındağ Kültür Merkezi’nin inşaatı yüzde 70 oranında tamamlandı.

Büyükşehir’in Gültepe ve Torbalı’da da yeni kültür merkezleri açacağı bildirildi. Anadolu’nun kültürel zenginliklerini yaşatmak, kültür-sanat etkinliklerini kentin dört bir köşesine yayabilmek ve bu etkinliklerden daha çok kentlinin faydalanmasını sağlamak konusunda etkin çalışmalar gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Altındağ’a da kültür merkezi kazandırmak için inşaat çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Yüzde 70’i tamamlanan kültür merkezi inşaatının Kasım ayı ortalarında tamamlanması hedefleniyor.

Bornova Belediyesi mülkiyetindeki 1220 metrekarelik arazi üzerine kurulan ve Altındağ ile çevresine hizmet verecek yeni kültür merkezi, bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere 3 kat inşa ediliyor. Bodrum katında otopark ve sığınak, zemin katında 40 kişilik yemek salonu ve eğitim odası, 1. katında 50 kişilik toplantı salonu-kütüphane ve çalışma odalarının bulunduğu kültür merkezi, 240 gün içinde tamamlanarak vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak. Bu yatırımın maliyeti 1 milyon 172 bin TL olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2008 yılı son ayında Bornova, 2009 yılı Temmuz ayında da Çiğli Kültür Merkezi’ni tamamlayarak hizmete açmıştı.

GÜLTEPE VE TORBALI’YA DA “KÜLTÜR MERKEZİ” MÜJDESİ

Bornova ve Çiğli kültür merkezlerini hizmete açan, Altındağ Kültür Merkezi’nin de yapımını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, dördüncü kültür merkezini Gültepe’ye, beşinci kültür merkezini ise Torbalı’ya yapmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. 2572 Sokak ile 2579 Sokak kesişiminde bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait 630 metrekarelik bir alanda oluşturulacak Gültepe Kültür Merkezi’nin projeleri hazırlanıyor, 2011 yılının başında yapım ihalesi gerçekleştirilmesi planlanıyor. Torbalı’da yapılacak kültür merkezinin ise yer tahsis işlemlerinin tamamlanmasının ardından projeleri hazırlanacak ve yapım için ihale çalışmaları gerçekleştirilecek.