BIST 9.679
DOLAR 32,51
EURO 34,79
ALTIN 2.419,24
HABER /  GÜNCEL

Altan Tan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a jet yanıt!

HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan İnternethaber'e konuştu.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Trabzon'da konuşan ve "Çözüm süreci gayrimeşruluğa, şımarıklığa gözyummak değildir. Tehditlerden korkup geri çekilmek değildir. Bizileri çözüm sürecini böyle şımarıklık olarak algılıyorsa çok yanılıyorlar. Cumhurbaşkanlığı seçiminde saygıdan, sevgiden bahsedeceksin, sonra da utanmadan milleti sokağa davet edeceksin. Sonra da çıkıp 'ben bunu şiddete karışmak' için demedim diyorsun. Ne diye dedin? Silahlarla, molotoflarla..." diyen Erdoğan'a ilk cevap HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan'dan geldi.

Tan, "Ne yapacaksanız elinizi çabuk tutun" dedi.

NE YAPIYORLARSA YAPSINLAR


"Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ne yapıyorlarsa yapsınlar ama sadece ellerini çabuk tutsunlar ve çok çok çok acele etsinler. Çünkü Ortadoğu'nun yeniden dizaynı ne AKP'nin keyfini bekler ne de bir başkasının. Dolayısıyla karşılıklı olarak şu an birbirimizi tehdit etmemiz ve birbirimizi azarlamamız veya birbirimizle polemik yapmamız sorunu çözmüyor. Ortadoğu yeniden şekilleniyor, bu yeniden şekillenme de Kürt sorunu, Alevi sorunu, Sünnilik, Şiilik, laiklik, dindarlık birer enstürman olarak kullanılıyor. bunun yolu önce olan biteni doğru anlamaktan geçiyor. 

ACİLEN BİR DEMOKRASİ PLANI

Dünya ne yapmak istiyor, Batı ne yapmak istiyor, biz hangi durumdayız ve ne yapmamız lazım. Bunu doğru olarak tespit ettikten sonra acilen gereğini yapmamız gerekiyor. Türkiye kendi içinde sorunlarını çözmeden dışarıda hiçbir şey yapamaz. Kürt sorununu, Alevi sorununu, laiklerin endişelerini, dindarların taleplerini karşılamadan, yeni bir Anayasa, demokratik bir Türkiye oluşturmadan, Türkiye'nin içinde tansiyonu düşürmeden, toplumsal bir uzlaşma sağlamadan, iç barışı sağlamadan dışarıda hiçbir şey yapamaz.

Hükumete çağrımız şu; acilen bir demokrasi planı, acilen bir yeni Anayasa, acilen bir uzlaşma projesi, bütün kanaat önderlerini toplayarak, tansiyonu düşürerek, dilini değiştirmesi.

YAĞMALAYARAK HAK ARAMA OLMAZ

HDP'nin de üzerine düşenler var tabii. Sokaklarda demokrasi istemek, çözüm istemek, protesto eylemleri herkesin en meşru hakkı. Ama yakarak, yıkarak, karanlık güçlere zemin hazırlayarak, yağmaların önünü açarak hak arama olmaz. Bunlar enfeksiyonu daha da arttırır, ülkeyi daha da karıştırır. 

Hiçbir arkadaşımız, çıkın yağma yapın demedi ama atılacak adımlar doğru düzgün hesaplanmazsa, kitleler kontrol edilemezse bu karanlık eller devreye girer. Bize düşen de bu karanlık ellerin devreye girmesini engellemek, bütün protestoları makul ve meşru bir zeminde tutmak, taleplerimizi rasyonel bir hale getirmek olmalıdır.