BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.476,47
HABER /  POLİTİKA

Altan Tan: Rüşvet de alıyorlar selam da!

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, internet düzenlemesi ile ilgili eleştirilerde bulundu.

Abone ol

Düzenlemeyle ilgili gerekli tartışmaların tüketildiği kanaatinde olduğunu ifade eden Tan, "Sayın Cumhurbaşkanı, denizin bittiği yerdeyiz. Sizin ortaya koyacağınız tavırlardan başka şu an için mevcut iktidarı engelleyebilecek bir güç kalmadı. Onun için bu internet yasasına mutlaka geri yollamalısınız" diye konuştu.

BAŞBAKAN'IN O GECE İSTİFASINI GEREKTİRİR

Cumhurbaşkanı Gül'ün ülkenin düzenlemeye ilişkin feryadını duyması gerektiğine işaret eden Tan, bunun ötesinde bir yaklaşımın millete kulak tıkamak olacağını, Gül'ün hiçbir siyasi mülahaza ile gelecek endişesi ve siyasi denge arayışı ile böyle bir yolu tercih edebileceğini tahmin etmediklerini söyledi. Tan, "İnanıyoruz ki bunu geri yollayacaksınız. Bu internet yasası mutlaka veto edilmelidir. Hatta 15 gün beklemeye bile gerek yok. Bir siyasi tavır olarak en erken zamanda, bugün geri gönderilmelidir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon kanalı yöneticisiyle ilgili yaptığı telefon görüşmesine ilişkin açıklamasına da değinen Tan, Erdoğan'ın görüşmeyi inkar etmemesine dikkati çekti. Tan, "Bu bile dünyanın herhangi bir demokratik ülkesinde başbakanın o gece istifasını gerektirir" değerlendirmesinde bulundu.

RÜŞVETİ DE ALIYORLAR, SELAMI DA ALIYORLAR 

Ortada kara mizahlık bir konu olduğunu söyleyen Tan, "Fuzuli bundan 500 sene evvel Osmanlı döneminde 'Selam verdim, rüşvet değildür deyü almadılar' diyor. Üstad Fuzuli, mezarında belki kemiklerin sızlıyor. Şu an rüşveti de alıyorlar, selamı da alıyorlar, ne versen alıyorlar, deveyi hamuduyla yutuyorlar, ondan sonra da 'birşey olmadı ki' diyorlar" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın kendisine soru soran gazetecilere yönelik tavrını nasıl değerlendirdiğinin sorması üzerine Tan, "Bu suçluların kabahatini örtme panik atağıdır" cevabını verdi.