BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 35,00
ALTIN 2.429,19
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Altan Tan: Bahçeli çıksın açık açık söylesin!

28'inci Meclis Başkanı bugün seçiliyor. MHP lidei Bahçeli'nin "80 geçersiz oy kullanılacak" açıklaması ibreyi AK Parti'nin adayı İsmet Yılmaz'a çevirdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

MHP lideri Devlet Bahçeli dün yaptığı, "Meclis Başkanı seçiminde HDP ile aynı kulvarda olmayız" açıklamasına bugün bir yenisini ekledi. Adaylarının son tura kalmaması halinde MHP'li vekillerin geçersiz oy kullanacağını söyledi.

Bahçeli'nin bu tavrını eleştiren HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan, "Bahçeli bu kadar manevra yapacağına, çıksın açık açık, AKP ile koalisyon yapacağız desin" dedi. 

SİYASETTE SONUÇLAR ÖNEMLİDİR

"Bahçeli'nin yaptığı "istemem yan cebime koy" taktiği. Bahçeli bir koalisyonun zeminini hazırlıyor, bunun da ilk tavrı bu Meclis Başkanlığı seçiminde AKP'ye verdiği destek. Yani her ne kadar "ben yapmadım, etmedim" diyorsa da bu koyduğu strateji neticede AKP'li bir başkanın seçilmesinin önünü açıyor. Siyasette sonuçlar önemlidir, yapılan işin nereye vardığı önemlidir. Yaptığı iş, AKP'li bir MEclis Başkanı seçmeye doğru gidiyor, birkaç saat daha var, umarız tekrar bir değerlendirme yapar ama malesef şu anki duruşu Meclis Başkanlığını AKP'ye vermekten başlayarak bir AKP-MHP koalisyonunun zemini hazırlamak. 

ÇOK BASİT BİR MANEVRA

Çok uzağa gitmeye gerek yok, daha seçimlerden birkaç gün öncesinde İç Güvenlik Yasa Tasarısı'na birlikte muhalefet ettik, ondan evvel Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda aynı masada oturup konuştuk. Bahçeli'nin şu anki tavrı tamamıyla seçimlere yönelik ve AKP ile koalisyona yönelik çok basit bir manevra, bunun ötesinde bir anlamı yok. 

AYIP DEĞİL, GÜNAH DEĞİL, ÇIKSIN AÇIK AÇIK SÖYLESİN

Bunun Türkiye'ye bir faydası da yok. Neticede "ben onla konuşmam, bunu tanımam, bunu bilmem" gibi tavırların demokrasilerde yeri yok. Bundan sonra da Meclis'teki komisyonlarda aynı masalarda oturacağız, yine tartışacağız, yine konuşacağız, bazen anlaşacağız, bazen ayrışacağız. Bu tamamiyle  basit ve ucuz bir politika. Bunu çıkıp açık açık söylesin, "Ben AKP ile koalisyon kurmak istiyorum" desin. Bu da Meclis çatısı altında ayıp değil, günah değil, bu kadar manevra yapması doğru değil.